La plaça de l’Era del Pedró es recupera com a centre de convivència i gaudi per als veïns

1206
Inauguració plaça Era del Pedró
Inauguració plaça Era del Pedró

Aquest diumenge s’ha inaugurat la remodelació de la plaça de l’Era del Pedró, al barri de Can Carreras. L’acte s’ha fet coincidir amb l’espectacle Petit Marremangu del pallasso Pep Callau, organitzat per La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil, dins el cicle ‘Juga en família, juga als parcs’. Els assistents han gaudit del xou i d’una xocolata desfeta amb melindros a càrrec de la Penya Barcelonista de Martorell, qui té la seu a la mateixa plaça.

La plaça de l’Era del Pedró, amb una superfície de 1.566 metres quadrats, s’ha recuperat com a lloc de trobada per als veïns del barri. L’espai urbà s’ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, a través d’itineraris de vianants accessibles i s’ha creat una plaça confortable, reubicant l’aparcament existent, repavimentant-la, col·locant nou arbrat i mobiliari urbà, tot permetent l’execució dels ascensors previstos per accedir als edificis, un dels quals ja s’hi ha instal·lat. A més, s’ha creat una nova zona de jocs infantils, s’han disseminat nous parterres enjardinats i s’ha millorat la il·luminació.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha recordat que “aquesta és una plaça densament poblada que estava plena de vehicles. Hem aconseguit convertir-la en un entorn més amable per a les persones. La reforma ha estat molt ben rebuda pels veïns i així ens ho han fet saber, tot i que resten algunes mancances que estem resolent”.

En només tres anys, ha incidit Fonollosa, s’ha reurbanitzat el 75% del barri de Can Carreras: el passeig de Catalunya, el carrer del Pedró, el carrer de Pau Sendrós, el carrer de Ponent i l’avinguda de Montserrat. “Ara estem treballant a la zona de Pomfusa on farem 110 aparcaments gratuïts, una zona de descans, jocs infantils i un baixador que connectarà amb l’avinguda de Pau Claris. Ens quedarà actuar al carrer de Sant Joan, al carrer Gomis i al carrer de Sant Lluís, reforma que abordarem l’any vinent”, ha dit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Com a veïna del barri em sento molt contenta i orgullosa. Els qui vivim aquí des de sempre sabem que fa molt anys demanàvem que s’endrecessin els espais. Espero que gaudiu molt d’aquesta plaça i que la cuidem molt, com tot l’entorn”, ha demanat Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació