La plaça de les Cultures acull una extensa jornada dels 10 anys de l’Esplai Guspira

496

La plaça de les Cultures es va convertir, aquest dissabte, en el punt de trobada d’infants i joves de Martorell amb una jornada festiva per commemorar els 10 anys de l’Esplai Guspira. Les celebracions es van perllongar des del matí i fins la matinada, amb tallers, jocs, música, vermut i dinar de germanor i espectacles, i van atreure moltes famílies. L’actuació dels grups musicals Generació 3, Los Mutantes, Clotildes i Apalankaos van posar la cirereta amb els concerts de nit.

El tret de sortida el va posar una gimcana familiar, l’espectacle infantil a càrrec de la companyia Ambaükatunàbia i un vermut, i va seguir al migdia amb una paellada popular. Tot i la pluja caiguda a primera hora de la tarda, l’activitat es va reprendre amb força sota el Centre Cultural amb els tallers de dibuix i pintura i els jocs per als més petits, i amb la participació dels diables i els gegants de Martorell, que no van faltar a la cita.

Lectura del manifest

Dos monitors de l’Esplai, disfressats de guspira de foc, van llegir el manifest commemoratiu. En el text, explicaven que “fa deu anys un grup de joves van crear un grup de lleure, i tan sols va caldre una espurna per engegar els motors de l’Esplai Guspira. En aquests deu anys, han anat passant monitores i monitors, que avui són aquí amb un somriure d’orella i orella, i l’Esplai continua amb aquella energia, conspirant per fer les tardes de dissabte més animades, planificant colònies i caps de setmana”. Es va recalcar que l’entitat treballa per fomentar “l’esperit crític, els valors i el companyerisme entre els infants, a través d’espais alternatius de lleure en els quals els més petits tenen veu i vot”. També van elogiar el paper de les entitats de Martorell per configurar un calendari cultural molt potent, i van reclamar que “no es perdi aquesta trajectòria associativa”.

Tot seguit, es va procedir a bufar les espelmes imaginàries dels 10 anys del Guspira, amb l’acompanyament dalt de l’escenari de l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde Adolf Bargués i els regidors Cristina Dalmau i Sergi Corral, que van interessar-se per les propostes lúdiques de la jornada.

Concerts per tancar el dia festiu

Les exhibicions i tallers de hip-hop i l’actuació de la Martukada van culminar les activitats de tarda i a la nit va ser el torn de quatre grups musicals: Generació 3, Los Mutantes, Clotildes i Apalankaos. Unes 200 persones van apropar-se a la plaça de les Cultures per escoltar-los en la cloenda dels actes festius.