La plaça Pompeu Fabra torna a relluir com a punt neuràlgic de Buenos Aires

1317
Estrena plaça Pompeu Fabra
Estrena plaça Pompeu Fabra

Centenars de famílies han estrenat aquest dijous la plaça Pompeu Fabra del barri de Buenos Aires. L’espai s’ha remodelat, de dalt a baix, per fer-lo més modern, amable i accessible. Els assistents a la festa inaugural han gaudit de tallers de manualitats, xocolata amb melindros i una actuació musical. L’equip de govern ha homenatjat l’associació de veïns per la seva implicació en la millora del barri.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha agraït la tasca dels Serveis Tècnics Municipals i dels veïns per fer realitat la transformació d’aquesta plaça. “Els pobles i ciutats creixen bé si es fan entre tots, aquesta és la voluntat de l’Ajuntament. No pararem de fer actuacions perquè el nostre objectiu és tenir cada cop un poble millor. Si volem un poble cinc estrelles, però, hem de cuidar els espais entre tots”, ha incidit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha recordat com Salvador Esteve, alcalde de Martorell durant 24 anys i present a l’acte, “va tenir la dèria, fa molts anys, de transformar tots els espais de Martorell, entre ells aquest barri”, feina que ha entomat l’actual equip de govern.

La de Pompeu Fabra és la plaça principal i més gran de Buenos Aires, i la darrera que quedava per reformar al barri. S’hi ha renovat el paviment; la zona de jocs infantils amb espais per a tres grups d’edat diferents; l’enjardinament i l’arbrat; els bancs i fanals, i també l’escenari. A més, s’hi ha instal·lat una pèrgola per resguardar-se del sol i s’han millorat els accessos a l’església de Crist Salvador, ha detallat Ignacio Blázquez, president de l’associació de veïns.

Ignacio Blázquez, president AAVV Buenos Aires

Tant Ignacio Blázquez com Lluís Requena, anterior president de l’associació veïnal, han rebut de mans de l’alcalde un obsequi en reconeixement al compromís i dedicació de l’entitat.