La plantilla de SEAT farà festa els caps de setmana de setembre per compensar la manca de motors

802
SEAT
SEAT

Els treballadors de la fàbrica SEAT faran festa els caps de setmana d’aquest mes i avui, 10 de setembre, per compensar la reducció de producció derivada de la falta de motors homologats amb la nova normativa de control d’emissions. El president del comitè d’empresa, Matias Carnero, ha explicat que els representants de la plantilla i la direcció de SEAT han arribat a aquest acord després d’una trobada celebrada el passat dimecres. Alhora ha dit que la mesura podria estendre’s als dies 17 i 24 de setembre i fins hi tot a altres dates del mes d’octubre.

La previsió és que la factoria deixi de produir uns 10.000 vehicles fins a finals de 2018 a causa del retard en l’arribada dels propulsors. Carnero ha valorat positivament aquest primer acord i ha recordat que la voluntat del comitè era trobar una sortida que no suposés “cap trauma” per la plantilla. Així mateix es mostra molt satisfet amb la carta que el president de SEAT, Luca De Meo, va fer arribar dimarts passat als empleats de la factoria, ja que, considera que és tranquil·litzadora, propera i sincera i ha afegit que l’escrit “explica el compromís de la direcció amb els treballadors per seguir aconseguint els objectius de benefici del primer semestre”.

El 2018 serà un any rècord de producció per SEAT que va registrar 342.700 vehicles comercialitzats entre gener i juliol, un 20,1% més que en el mateix període de l’any anterior, i un benefici rècord durant el primer semestre de 212 milions d’euros.