L’Ajuntament de Martorell impulsa una nova plataforma ‘online’ de comerç local

1403

L’Ajuntament de Martorell treballa en la posada en marxa d’una plataforma perquè el comerç local tingui la possibilitat de vendre els seus productes online. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, van presentar dimarts al Complex Educatiu aquest projecte, que podria començar a rodar durant la campanya de Nadal.

Les compres online poden semblar una amenaça per al petit comerç, però l’Ajuntament de Martorell hi veu una oportunitat de posar-lo en valor i incrementar el seu volum de negoci, ja que les noves tecnologies permeten donar a conèixer el petit comerç a un públic més ampli. L’alcalde Fonollosa afirma que “la nova plataforma permetrà als comerciants tenir la seva botiga oberta tots els dies de l’any, les 24 hores del dia”. L’empresa que la gestiona “s’encarregarà de fer el catàleg virtual de productes amb els preus que estableixin els botiguers”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El cost per als comerços que vulguin obrir la seva botiga a Internet serà de 25 euros al mes i un 5% de cada venda que hi facin, però “el 50% del cost durant el primer any el finançarà l’Ajuntament, a través d’una subvenció finalista de venda online dels comerços de Martorell”, assegura l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les comandes es rebran abans de les 14.00h i, a la tarda, les vindran a recollir per fer el repartiment en les hores escaients. “El cost del desplaçament el paga l’usuari, igual que a les grans plataformes de venda per Internet. A partir d’un volum de compra determinat, els costos d’entrega seran de franc. És una plataforma molt econòmica i el compromís de permanència és de sis mesos”.

“El comerç tradicional ha perdut gas i és la manera de ser més competitius”, remarca l’alcalde. Aquesta serà “l’única plataforma de venda online que hi haurà al Baix Llobregat Nord, tot i que ja funciona a d’altres municipis, com Castelldefels o Argentona, amb un resultat molt positiu” que, per a molts comerços, ha representat un increment en el seu nombre de vendes i una manera actualitzada al segle XXI de relacionar-se amb els seus clients.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La nova aplicació suposarà per als comerços martorellencs un canal directe amb els consumidors, senzill i econòmic. Donaran visibilitat al seu negoci, explicant el producte que ofereixen i enviant ofertes en moments oportuns. A més, el propi comerciant geolocalitzarà la seva empresa i gestionarà directament les seves ofertes.

El consumidor tindrà la possibilitat de filtrar les recerques, segmentar per barri o tipus d’establiment. Obrint l’aplicació en el mòbil, podrà seleccionar els comerços més propers i les ofertes. També rebrà indicacions de com arribar-hi, a través del navegador GPS.