La Policia Local de Martorell es mobilitza contra el càncer infantil

2385
Campanya 'Pels valents'
Campanya 'Pels valents'

La Policia Local de Martorell s’ha adherit a la campanya ‘Pels valents’, que vol ajudar a fer realitat el Sant Joan de Déu (SJD) Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre d’Oncologia Pediàtrica més gran d’Europa. Els agents regalen escuts solidaris personalitzats, a canvi d’un donatiu mínim de 4 euros, que es poden aconseguir a la comissaria de Ca n’Oliveras i en alguns comerços de la localitat.

La campanya ‘Pels valents’ va iniciar-se l’octubre passat a les Policies Locals de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric. De seguida, molts altres municipis van sumar-se a la iniciativa i ja són 81 Policies Locals les que hi participen. El cos municipal repartirà a Martorell 500 escuts termosegellables amb el lema de la campanya.

L’inspector en cap de la Policia Local de Martorell, Àngel Pérez, ha expressat la voluntat de “contribuir en aquesta acció, que considerem molt important. La nostra aportació serà un petit gra de sorra, però si podem ajudar al guariment d’aquesta malaltia, especialment quan afecta els infants, ens sentirem molt satisfets”. Agents locals informaran i distribuiran els escuts en comerços, entitats i associacions que vulguin fer-se ressò de la campanya i col·laborar amb la seva venda.

Àngel Pérez, inspector en cap de la Policia Local de Martorell

Campanya 'Pels valents'

Gràcies a aquestes donacions, l’Hospital Sant Joan de Déu ha aconseguit reunir en un any 21 dels 30 milions d’euros que necessita per fer realitat el SJD Pediatric Cancer Center. Amb aquesta quantitat garantida, ha decidit iniciar les obres del nou centre al llarg del primer semestre d’aquest any.

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la.

El nou centre comptarà amb 38 habitacions; 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics; 24 boxs a l’hospital de dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori i altres serveis no assistencials.