La Policia Local deté dos lladres quan fugien d’un robatori al polígon del Congost

376

La Policia Local de Martorell ha detingut dos lladres quan fugien d’un robatori que havien comès en un establiment del polígon comercial del Congost. Els fets van tenir lloc la matinada de divendres a dissabte i, gràcies a la intervenció de la policia martorellenca, es va poder recuperar tot el material que havia estat robat.

Les dues persones detingudes tenien nombrosos antecedents per robatoris en altres municipis de la comarca. La matinada de divendres, 9 de gener, dues patrulles de la Policia Local estaven fent un control de trànsit a l’entrada de Martorell pel carrer del Mur (a l’altura del número 140). Cap a les 01.20h els agents van observar un vehicle Renault Megane que actuava de manera sospitosa: el cotxe, que circulava en direcció al control, va apagar els llums i, sobtadament, va fer un gir de sentit, i va marxar en direcció Sant Andreu de la Barca.

Davant d’aquesta reacció, la Policia Local va decidir seguir el vehicle, que en la seva fugida va deixar la carretera i es va incorporar a un camí rural que transcorre paral·lelament al riu Llobregat. Durant la persecució, els agents van advertir el vehicle perquè s’aturés i van observar com l’acompanyant passava al seient del darrera i intentava llençar per la finestra unes caixes registradores. Quan finalment, la Policia Local va poder aconseguir fer aturar el vehicle, va identificar els dos ocupants, D.A.M. i A.V.C., tots dos de nacionalitat espanyola i que acumulen diversos antecedents per robatori amb força a diferents poblacions de la comarca. Dins del vehicle hi havia 3 caixes registradores, 900 euros en metàl·lic, guants, tornavisos i una palanqueta (pota de cabra) i altres eines que s’utilitzen per forçar en casos de robatori.

En l’anàlisi de la documentació, els agents van poder comprovar que hi havia tiquets del bazar El Corte Martorell, situat al polígon del Congost. Després de contactar amb el propietari i fer una inspecció a l’establiment, es va poder corroborar que la porta d’accés al local havia estat forçada i que les caixes registradores i altres objectes trobats al vehicle dels detinguts pertanyien al comerç.

La Policia Local també va poder determinar que el conductor del vehicle no tenia carnet de conduir vigent i que el cotxe no tenia l’assegurança corresponent, per la qual cosa, al delicte de robatori amb força, s’hi afegeix un delicte contra la seguretat del trànsit.

El regidor Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, diu que l’operació és el resultat de la bona feina que estan fent els agents de la Policia Local i dels controls nocturns que fan de manera habitual per reduir els fets delictius a la nostra població.

Els dos detinguts van ser lliurats per la Policia Local al cos del Mossos d’Esquadra des d’on passaran a disposició judicial.