La Policia Local engega demà una campanya de control de velocitat de vehicles

775

La Policia Local durà a terme els dies 24 i 25 de setembre una campanya de control de velocitat amb la finalitat de millorar la seguretat vial i afavorir una mobilitat més segura al municipi. L’actuació es farà al carrer Esparreguera, Puig del Ravell i la rambla de Les Bòbiles.

L’objectiu d’aquest control és conscienciar els conductors que una velocitat inadequada durant la conducció és la causa directa de nombrosos accidents de trànsit, el factor més significatiu dels accidents ocorreguts en zones urbanes.

La Policia Local instal·larà el radar de dotació oficial en lloc visible amb una agent operadora i s’efectuarà el comptatge de vehicles, velocitats màximes, mitges i mínimes.

El control es farà al carrer Esparreguera, zona d’accés a les escoles, Hospital i ambulatori, al carrer Puig del Ravell, zona amb molts passos de vianants, i a la rambla de Les Bòbiles, zona amb passos de vianants i cruïlles.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, ha destacat el caràcter preventiu -no sancionador- de la campanya, i ha explicat que la finalitat és “valorar les velocitats mitjanes per veure si cal fer estudis de nova senyalització o adoptar mesures preventives d’excés de velocitat, infraccions o accidents”.

D’altra banda, es tracta de “conscienciar els conductors i conductores per tal que respectin la senyalització existent i la prioritat dels vianants quan travessen els passos dels vianants”, ha remarcat el regidor.