La Policia Local farà campanya de sensibilització viària als carrers Lloselles i Anselm Clavé

358

Del 8 al 14 de febrer, la Policia Local de Martorell durà a terme una campanya informativa a través d’avisos als vehicles que es trobin estacionats indegudament als carrers Lloselles i Anselm Clavé, entre Portal d’Anoia i la plaça Germanes Mestres. Del 4 al 10 de febrer, es farà una campanya de control d’alcoholèmia i drogues.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, diu que la Policia Local ha detectat “un increment de la indisciplina a l’hora d’aparcar al nucli antic”, per això es posarà en marxa una campanya per “informar als conductors infractors que el seu vehicle està mal estacionat, així com dels estacionaments gratuïts i propers disponibles a la zona: el pàrquing del Vapor, el camp de futbol de Les Carolines o el pàrquing de l’Escorxador”.

Una cop finalitzada la campanya informativa, a partir del 14 de febrer, tots aquells vehicles indegudament estacionats, seran sancionats amb la corresponent denuncia municipal.

Control d’alcoholèmia i drogues

Del 4 al 10 de febrer, la Policia Local participarà de la segona campanya de control i vigilància 2016, d’acord amb el calendari establert pel Servei Català del Trànsit.

“Es tracta d’una campanya coordinada, d’àmbit territorial català, en què es controlarà la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques i substancies estupefaents. Els controls específics es duran a terme a tota la població i en diferents franges horàries”, ha recordat el regidor.

Segons la legislació vigent, tots els conductors estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues. La negativa a realitzar-la suposa un delicte penal.

Els límits legals establerts pel Reglament General de Circulació, són d’un màxim de 0.25 mg/l en general, tret dels conductors novells (menys de dos anys d’antiguitat al permís de conduir) que és de 0.15 mg/l. Si el conductor supera la taxa per sobre de 0.61 mg/l, suposa un delicte penal contra la seguretat del trànsit.