La Policia Local forma infants i joves en mobilitat segura al carrer, al transport públic i al privat

309
Programa Mobilitat Segura
Programa Mobilitat Segura

La Policia Local de Martorell ha dut a terme, de febrer a juny, el Programa d’Educació per a la Mobilitat Segura, impulsat conjuntament per les regidories de Seguretat Ciutadana i Ensenyament. Hi han participat nens i nenes de 2n, 4t i 6è  de primària de totes les escoles martorellenques, del Centre d’Educació Especial El Pontarró, del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT), de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de la Institució Escolar Balmes i del Complex Educatiu de Torrent de Llops.

Els assistents han fet sessions teòriques i pràctiques per tal d’aprendre a conviure amb la via pública, respectar la normativa i prevenir situacions de risc. Maite Bastardas, agent de Relacions amb la Comunitat i responsable de Mobilitat Segura de la Policia Local, ha comentat que “el programa pretén informar els alumnes perquè siguin capaços de decidir com actuar i com moure’s”.

Els alumnes de 2n han treballat “el moviment a peu, com han de comportar-se al transport privat i quines són les mesures de protecció. Amb els alumnes de 4t “hem parlat del transport públic, de com interpretar un circuit i han fet una pràctica amb el mateix bus urbà. Els alumnes de 6è han après a circular amb bicicleta i els motius pels quals han de respectar les normes. Els joves del PFI-PTT, la UEC Balmes i el CE Torrent de Llops han tractat com afecta la conducció el consum d’alcohol i drogues i els seus efectes”, ha detallat Bastardas.

Maite Bastardas, responsable de Mobilitat Segura de la Policia Local

Amb els alumnes del Centre d’Educació Especial El Pontarró, ha apuntat Bastardas, “s’ha seguit un circuit amb bicicletes i patinets, també s’ha incidit en la mobilitat a peu pel carrer amb un recorregut explicatiu de tots els elements que trobem a la vorera, tot lligant el moviment i el medi ambient”.

Maite Bastardas, responsable de Mobilitat Segura de la Policia Local

Les activitats “estan pensades perquè els alumnes participin i en formin part. Quan estan al carrer han d’anar aplicant tot el que els hi hem explicat a l’aula”. “La nostra percepció és que el missatge els hi arriba perquè després són ells mateixos els que corregeixen als seus pares i familiars. La veritat és que les valoracions són molt bones i és una tasca que dona bon resultat”, ha remarcat.

Maite Bastardas, responsable de Mobilitat Segura de la Policia Local

A banda de la responsable Maite Bastardas, han participat com a formadors del Programa d’Educació per a la Mobilitat Segura els agents de la Policia Local Xavier Anguita, David Vargas, Iris Ruiz, Roger Cruset i la caporala Ruth Benavent.