La programació d’actes del proper Onze de Setembre, a punt

1438
40è pujada senyera a Les Torretes
40è pujada senyera a Les Torretes

L’Ajuntament de Martorell i diverses entitats de la població ja tenen enllestit el calendari d’activitats per commemorar l’Onze de Setembre. D’entre els actes institucionals, destaca l’ofrena floral, salves i cants d’honor al fossar de Sant Bartomeu el dia 10 a les 21.00h. Pel que fa als de les entitats, destaca la 41a pujada de la senyera a Les Torretes el mateix matí de la Diada i la matinal de l’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell (AMCAM).

Com és habitual, Ajuntament i entitats confeccionen un seguit d’actes lúdics i reivindicatius a l’entorn de la Diada Nacional de Catalunya. Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, explica que “és una jornada plena d’activitats per a tothom, que ja són un clàssic i que estan molt consolidades”. El regidor destaca, com a activitat més particular i amb accent local, la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes, i convida a viure l’experiència als martorellencs que no hi hagin participat.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Programació

Els actes de la Diada 2018 a Martorell engegaran el divendres 7 de setembre amb la inauguració de la 21a exposició ‘Martorell sobre rodes’ de l’AMCAM a la sala d’exposicions de l’Enrajolada (20.00h).

El diumenge 9 de setembre (19.00h) continuaran amb l’afegitó d’un dels actes del programa Cererols 400 -que commemora els 4 segles del naixement del compositor martorellenc Joan Cererols-, amb un concert del contratenor mataroní Víctor Jiménez al Museu Municipal Vicenç Ros.

El dilluns 10 de setembre (21.00h) se celebrarà l’ofrena floral, salves i cants d’honor al fossar de Sant Bartomeu, al costat del Pont del Diable, amb parlaments i ofrena d’entitats martorellenques.

Pujada de la senyera i ruta de motos, dos clàssics

Aquest serà el preludi d’una Diada que engegarà a dos punts de La Vila de manera simultània a les 08.00h del matí. A la plaça de la Vila es desplegarà i enrotllarà la senyera que es pujarà a la muntanya de Les Torretes per 41è any consecutiu, de mans de la Secció Sardanista de Martorell. El president de l’entitat, Màrius Escoda, detalla que “a la muntanya desplegarem la senyera i llegirem el manifest. Després, a les 10.00h, farem esmorzar de germanor i ballada de sardanes a les 11.30h amb la Cobla Vila d’Olesa”.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista de Martorell

També a les 08.00h arrencarà a la plaça de l’Església la concentració i inscripcions per a la 26a Sortida per a Motos Clàssiques de l’AMCAM. Jordi Baron, membre i fundador de l’entitat, explica que a les 09.00h, els motoristes es desplaçaran a Ca n’Oliveras per fer un esmorzar de germanor, i després iniciaran una ruta pel Penedès, la Creu de l’Aregall i els carrers de Martorell, abans d’acabar la jornada amb un petit aperitiu a l’Enrajolada. A la sortida hi podran prendre part totes les motos fabricades abans de l’any 1965.

Jordi Baron, membre de junta i fundador de l'AMCAM

A la tarda, a partir de les 19.00h, hi haurà havaneres amb el grup Rems i rom cremat per a tothom, a la plaça de la Vila, com a darrer acte de la Diada d’enguany.