La rambla de les Bòbiles combina comerç amb productes i espectacles medievals

527

La rambla de Les Bòbiles és, aquest cap de setmana, el punt de trobada de la X Fira del comerç al carrer i la VI Fira medieval de l’Associació Nou Martorell. El primer tinent d’alcalde en funcions, Xavier Fonollosa, i la regidora en funcions de Comerç, Maria Hinojo, han inaugurat aquest migdia la mostra de l’oferta comercial dels barris del Camí Fondo, El Pla, Torrent de Llops i Les Bòbiles.

Durant dos dies, la X Fira del comerç i la VI Fira medieval és l’aparador al carrer d’una seixantena de botigues i empreses ubicades a l’eix comercial de la rambla de les Bòbiles. Aquest espai reuneix també a una seixantena de paradistes, artesans i espectacles de l’Edat Mitjana, així com activitats per la canalla com la passejada en poni, la narració de contes i llegendes, l’exhibició de falconeria, la ronda nocturna i els espectacles de foc.

La fira es divideix en dos ambients, el comercial i el medieval. Marc Casasayas, president de l’Associació de Comerciants Nou Martorell, diu que hi ha “una seixantena de parades dels botiguers locals i una seixantena de medievals que mostren els seus productes”. En destaca “roba, calçat, material esportiu, serveis, parament per la llar, estètica, automoció o alimentació”, ha explicat.

En l’acte inaugural de la mostra han actuat els membres de l’Esbart Dansaire de Martorell i ha estat presidit pel primer tinent d’alcalde en funcions de l’Ajuntament, Xavier Fonollosa, la regidora en funcions de Comerç, Turisme i Patrimoni, Maria Hinojo, el regidor d’Hisenda i Règim Interior, Josep Casasayas, i la regidora en funcions de Salut, Serveis Socials i Ensenyament, Mercè Morera, que ha actuat amb l’esbart.

“Aquesta és una fira consolidada. Funciona molt bé perquè l’associació ha sabut combinar la part lúdica amb la comercial i, a més, la rambla de les Bòbiles és un indret idoni per fer-la” ha dit la regidora en funcions, Maria Hinojo.

Després de l’èxit de visitants dels últims anys, els comerciants han volgut tornar a exposar els seus productes durant el dos dies del cap de setmana. L’horari de dissabte és de 10.00 a 22.00h. i el de diumenge de 10.00 a 20.00h., a la rambla de Les Bòbiles.

Tall circulació vehicles en motiu de la Fira

De dissabte (18.00h) a diumenge (23.00h), la rambla de Les Bòbiles en sentit descendent, des de la plaça dels Països Catalans fins a la plaça del Vi, romandrà tallada a la circulació de vehicles amb motiu de la X Fira del comerç al carrer i la VI Fira medieval.