La Regidoria de Cultura i l’entitat Joventuts Musicals creen un nou cicle de concerts

365

A partir del mes d’octubre, Martorell comptarà amb un cicle anual de concerts de música de cambra i amb la primera edició d’un concurs de cant que se celebrarà el març del 2017. L’activitat, impulsada per la nova associació de Joventuts Musicals de Martorell, vol situar la nostra població com a punt de referència comarcal en el sector de la música clàssica.

Amb el nom M’Clàssics, la temporada de concerts posarà en valor “els espais històrics de la ciutat per omplir-los de música. Per això, les cites es duran a terme en llocs tan emblemàtics com L’Enrajolada, l’Escola de Música Cal Nicolau o la Torre de les hores, entre d’altres”, ha dit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. La finalitat és que hi hagi “una programació contínua de concerts, impulsar la música clàssica alhora que es dóna a conèixer el patrimoni martorellenc”.

Hi ha tancades cinc cites entre els mesos d’octubre i desembre, i s’espera que la programació es desenvolupi com una verdadera temporada que arribi fins l’estiu. “El concert inaugural serà un concert-vermut el dia 2 d’octubre als Jardins de L’Enrajolada dintre dels Racons del Vimart. Per aquesta ocasió es comptarà amb un conjunt de luxe com és el Cosmos Quartet, una de les agrupacions de corda amb més projecció del territori”, segons Corral.

El dia 9 d’octubre el jove pianista Lluis Grané oferirà un recital a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural en homenatge als 100 anys de la mort del compositor Enric Granados.

Encara a l’octubre, la violoncel·lista Andrea Amador farà un concert a la Torre de les hores el dia 27 que seguirà a la conferència de tancament de l’Any Llull a Martorell que farà en Joan Cuscó. Una vetllada patrocinada per la Fundació Francesc Pujols.

Per tal de que els més joves puguin gaudir d’una programació de qualitat, el 22 de novembre, dia de Santa Cecília, l’Escola Municipal de Música acollirà a un dels solistes de guitarra més rellevants de Catalunya, el Ferran Talarn, que farà un programa molt variat que anirà acompanyat d’una activitat didàctica. Aquest concert serà possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Municipal de Música.

Per últim, el 16 de desembre Martorell rebrà un dels arpistes més destacats del panorama europeu, el José Antonio Domené. En aquesta ocasió, el solista farà un recital a l’interior de la Casa-Museu Santacana dintre de la programació del Nadale’m on on interpretarà un repertori que inclourà l’estrena absoluta de l’obra Postludio del compositor Mateo Soto.

Concurs de Cant Josep Palet de Martorell

Paral·lelament al cicle de concerts M’Clàssics, Joventuts Musicals de Martorell amb col·laboració amb l’Ajuntament, durà a terme, els dies 11 i 12 de marcç del 2017, la primera edició de Concurs de Cant Josep Palet de Martorell. “El concurs, que vol ser una plataforma per a joves veus líriques, porta el nom de Josep Palet, tenor martorellenc que va ser un dels principals cantants internacionals de la primera meitat del segle XX i de qui, el 2017, se celebren 140 anys del seu naixement”, ha avançat Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell.

El certament es farà a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell i comptarà amb un jurat excepcional format per Christina Scheppelman (directora artística del Gran Teatre del Liceu), Raúl Giménez (tenor), Anna Tobella (mezzosoprano) i els crítics musicals Roger Alier, Jordi Maddaleno i Aleix Palau. Entre els premis als que podran optar els participans, hi ha una suma econòmica de 1.000 euros, l’ingrés a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals, recitals al cicle de concerts M’Clàssics de Martorell i un recital al cicle Sopars Lírics que organitza el restaurant barceloní 7 Portes.

Sobre Joventuts Musicals de Martorell

Joventuts Musicals de Martorell és una associació creada el mes de maig del 2016 per un grup d’aficionats i professionals del sector de la música clàssica amb el suport de la Regidoria de Cultura i l’Ajuntament de Martorell.

“Una associació sense ànim de lucre creada per dinamitzar i potenciar la música clàssica a Martorell a partir de concerts i diverses activitats relacionades amb l’àmbit cultural i musical”, ha subratllat el seu president. L’associació és membre numerària de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i, per tant, es beneficia de la Xarxa de Músiques, que coordina i programa, juntament amb les associacions locals, gires de músics per tot el territori.