La Regidoria de Gent Gran i Salut promou un ús saludable dels medicaments

385

La Regidoria de Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Martorell ha organitzat, aquest dijous a l’Esplai d’Avis de La Vila, la xerrada Del bon ús dels medicaments, vols que en parlem?, impartida per farmacèutics comunitaris amb l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre l’ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig. La sessió ha obert el cicle de xerrades Educació en salut per a la gent gran de Martorell.

Adaptar el registre tècnic del farmacèutic a l’imaginari popular dels usuaris, explicar què és el medicament, com s’ha de prendre i conservar i amb qui s’ha de consultar el canvi de posologia són algunes de les qüestions que la farmacèutica, Anna Ferrer, ha explicat en aquesta sessió adreçada a la gent gran, “un grup prioritari en la promoció del bon ús dels medicaments, doncs són els que més en prenen i els que en tenen més desconeixença”, ha dit.

La xerrada ha servit “per reforçar i augmentar els coneixements sobre l’ús adequat dels medicaments, per complir millor els tractaments, per fer un ús racional de la farmaciola, responsable i sostenible, per aprendre a tenir cura d’un mateix i per comunicar-se millor amb els professionals sanitaris de referència”, ha afirmat.

La farmacèutica ha desmentit mites com ara que els supositoris s’introdueixen per la part cònica (sempre s’ha de fer per la part plana per evitar-ne l’expulsió), que els medicaments es poden prendre amb sucs (és preferible fer-ho amb aigua per evitar possibles interaccions) o la manera de fer servir un inhalador (eixugant-nos la boca amb aigua en acabar la inhalació).

Cicle ‘Educació en salut per a la gent gran de Martorell’
L’activitat ha obert el cicle de xerrades Educació en salut per a la gent gran que forma part de les actuacions del Pla per a la Gent Gran de Martorell, impulsat per la Regidoria de Gent Gran i Salut.

“Les xerrades seran ofertes pel CatSalut, el Col·legi de Farmacèutics, l’Àrea Bàsica de Salut de Martorell i la Fundació La Caixa d’acord amb els interessos de la població, els professionals i les prioritats que marquen els diferents plans de salut en matèria de gent gran, amb l’objectiu de millorar el tractament, la informació i prevenció de la malaltia”, ha explicat la regidora de Gent Gran i Salut, Mercè Morera.

El proper 3 de març a l’Esplai d’Avis de La Vila, a les 17.30h, es farà la segona part de la xerrada sobre el bon ús dels medicaments i, més endavant, es realitzarà un monogràfic sobre la hipertensió, la seva prevenció i seguiment.

El 9 de març, a les 18.00h, a l’Esplai d’Avis de Buenos Aires es presentarà el programa La meva salut per informar sobre la possibilitat de connectar amb la nostra historia mèdica on line, per a aquelles persones que necessiten un millor control de les seves pautes i diagnòstics. Aquesta mateixa xerrada es farà el 16 de març, a les 18.00h, a l’Esplai d’Avis de La Vila.

Durant el mes d’abril, s’oferiran xerrades sobre primers auxilis i, posteriorment, es gaudirà de l’oferta formativa de la Fundació La Caixa sobre la son, el dolor, el desenvolupament personal i el cicle vital. (Dates per determinar).