La regidoria de Salut organitza un taller per prevenir el malbaratament alimentari

302

La regidoria de Salut de l’Ajuntament de Martorell, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza el proper divendres 11 de desembre un taller d’aprofitament d’aliments per tal de prevenir el malbaratament alimentari. El curs tindrà lloc a Ca n’Oliveras, de 10.00 a 12.30h, i les inscripcions són obertes fins el 9 de desembre.

El taller de cuina d’aprofitament d’aliments té per objectiu donar a conèixer la problemàtica del malbaratament alimentari a nivell global i local, conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de consumir productes de temporada i de proximitat, facilitar eines per millorar l’aprofitament d’aliments en l’àmbit domèstic i promoure la política de prevenció de residus de la Diputació de Barcelona.

A la primera part del curs, es donaran eines i recursos per evitar llençar aliments durant tot el procés de consum domèstic: la planificació, la compra en les botigues o mercats, el transport, l’emmagatzematge en el frigorífic o rebost, la neteja, el procés d’elaboració (tallar, pelar…), els mètodes de cocció, les sobres dels àpats, etc…

A la segona part, s’ensenyen diferents receptes per aprofitar aliments que sovint es llencen però que podrien ser aprofitats o per aprofitar les sobres dels àpats. Els assistents podran participar activament ajudant en la preparació i en la degustació d’aquests i d’altres preparats que portaran els talleristes. Durant la sessió s’introduiran conceptes com km 0, producció local, Slow-food o moviment Freegans.

Els interessats han d’inscriure’s fins el 9 de desembre a salut@martorell.cat telf. 93 775 00 50.