La Residència Sant Joan de Déu bufa les espelmes del seu 7è aniversari

943
7è aniversari Residència Sant Joan de Déu
7è aniversari Residència Sant Joan de Déu

La Residència Sant Joan de Déu de Martorell ha celebrat aquesta tarda el seu 7è aniversari amb una festa molt familiar i animada. Lluny queda la tardor de 2012, quan els 40 usuaris de l’antiga residència es traslladaven al nou equipament de l’avinguda Camí Fondo. Actualment, el centre es troba al 100% de la seva capacitat.

Els assistents han gaudit d’actuacions musicals a càrrec de familiars, treballadors, voluntaris i usuaris que han interpretat Corazón contento, Tres veces te engañé, Allá en el rancho grande, Mi gran noche, Como una ola, Dancing Queen o Eva María, entre d’altres. Tots plegats han bufat les espelmes d’un gran pastís d’aniversari i n’han menjat un tros per berenar. Montse Alegre, directora de la Residència, ha explicat que “portem molt de temps assajant els números musicals per celebrar aquest dia tan especial. El personal hi ha participat molt i ens ha quedat una festa molt maca”.

Montse Alegre, directora Residència Sant Joan de Déu

El centre compta amb 56 habitacions individuals i 40 dobles que sumen un total de 136 llits, en règim privat i concertat amb la Generalitat de Catalunya. Actualment, l’equipament està al 100% d’ocupació, amb llista d’espera de cinc anys per accedir a una plaça pública i de més d’un any per a les places privades.

Disposa de 7.000 m2 i compta amb planta soterrani, planta baixa i dues plantes pis. Al soterrani s’hi ubiquen els serveis de cuina, bugaderia i vestidors, entre d’altres. A la planta baixa, el centre de dia, sales de manualitats, biblioteca, administració i també 12 habitacions individuals. A les dues plantes pis hi ha habitacions, 20 de dobles per pis i 22 d’individuals. A les dues plantes pis també hi ha zones de descans.

La directora ha destacat que “el fet que la Residència es trobi al nucli urbà és un valor afegit perquè molts usuaris encara són autònoms, poden sortir a passejar o a fer un cafè, i els familiars també poden venir a veure’ls de manera més còmoda”.

Montse Alegre, directora Residència Sant Joan de Déu

Coincidint amb dates i festivitats assenyalades, la Residència organitza moltes activitats per dinamitzar la vida dels seu usuaris. Com a novetat, han incorporat els vermuts que fan al voltant de la rambla de Les Bòbiles i han potenciat les activitats intergeneracionals amb els centres escolars de Martorell, com el taller de maquillatge ‘Ens posem guap@s’, el Concurs de Dibuix Infantil o el programa ‘Una carta, una amiga i un amic’.

Montse Alegre, directora Residència Sant Joan de Déu