La restauradora Ada Parellada conduirà tallers culinaris infantils a la Dolça Artesanàlia

908

La Regidoria de Cultura, amb el suport de l’empresa d’esdeveniments 7 Vetes, ha fet un quart de volta a la 16a Artesanàlia, que se celebrarà aquest divendres a la plaça de La Vila, de 17.00 a 21.00h, per transformar-la en la Festa Dolça. L’esdeveniment allotjarà estands amb rebosteria i llaminadures. La restauradora Ada Parellada conduirà tallers infantils culinaris.

L’Artesanàlia, en la seva versió més dolça, serà “un gran aparador d’exhibicions i degustacions de fruita, xocolata, caramels, pastissos o creps. Una vintena d’artesans locals i forans vindran a exposar-nos les seves creacions culinàries al voltant del dolç”, ha dit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. Passejar pel nucli antic mentre sucumbim a un deliciós berenar és l’objectiu d’aquesta fira que “comptarà amb expositors gastronòmics amb melmelades artesanes, garapinyades, vermuts, galetes i pastes decorades”.

La cuinera Ada Parellada, Creu de Sant Jordi 2016, propietària del restaurant barceloní Semproniana i gran difusora dels de bons hàbits alimentaris, a través de llibres de receptes, tallers i intervencions als mitjans de comunicació, farà el taller gratuït per a infants Dolces vitamines. Àussias Ballart, coordinador d’esdeveniments de 7 Vetes, ha apuntat que “els participant podran fer un pastís de llimona amb l’ajuda i els consells de Parellada, potenciant la cuina de proximitat i sana”. Per a aquells infants que no hagin pogut participar del taller, s’organitzaran “activitats auxiliars que barrejaran les manualitats amb el món de les llaminadures, El mussol llaminer i La dolça papallona”.

Dolça Artesanàlia serà escenari del bateig dels nous capgrossos de Martorell. La fira comptarà, a més, amb l’actuació dels Gegants, l’Esbart Dansaire i la Martukada, i amb la presència de Martorell amb el gat urbà i una representació de la nostra pagesia.