La Secció Sardanista de Martorell inicia el cicle de ballades a la fresca

1199
Festa Major 2017
Ballada de sardanes | Foto: Cristina Sánchez

Dins els actes de celebració dels 25 anys de Martorell Ciutat Pubilla i de la campanya ‘Hi som i serem!’, la Secció Sardanista organitza un cicle de sardanes a la fresca, que tindrà lloc els dimarts del mes de juliol. L’entitat ha programat quatre ballades a quatre espais diferents de la nostra població per tal d’arribar a nous públics.

La intenció és “apropar les sardanes als barris, per això hem plantejat aquestes audicions. Una proposta que pot ser atractiva, també, per a la gent de fora de Martorell. Els dimarts no hi ha gaire activitat sardanista i hem pensat que és una bona idea crear aquest cicle en indrets a la fresca, on hi ha oferta de restauració i un ambient agradable”, detalla el secretari de la Secció Sardanista.

Jaume Encinas, secretari Secció Sardanista Martorell

Segons Encinas,”hem buscat quatre cobles de primer nivell musical, que interpretaran a l’aire lliure repertoris d’alta qualitat que agradaran tant als balladors com al públic assistent que vulgui acostar-se i passar una bona estona escoltant i ballant sardanes”.

Jaume Encinas, secretari Secció Sardanista Martorell

Per tal d’ajudar a la creació de nous públics i potenciar l’ensenyament de la sardana, una hora abans de cada ballada, al mateix espai, es faran cursets adaptats per aprendre’n, avança el secretari de la Secció Sardanista.

Jaume Encinas, secretari Secció Sardanista Martorell

Aquesta nit, la Cobla Jovenívola de Sabadell actuarà a la plaça de l’Oli; el 17 de juliol la Cobla La Principal del Llobregat ho farà a la plaça de l’Ateneu; el 24 de juliol es farà una ballada al Monument a la Sardana del passeig de Catalunya amb la Cobla Maricel, i el 31 de juliol la Cobla Marinada tocarà a la plaça de la Vila. Totes les ballades es faran a partir de les 21.30h.

Sardanes a la fresca