La segona jornada de Lliga Catalana de natació adaptada acull nedadors paralímpics

933
2a jornada Lliga Catalana natació adaptada
2a jornada Lliga Catalana natació adaptada

La piscina del Complex Esportiu La Vila ha acollit aquesta tarda la segona jornada de Lliga de Natació Adaptada que promou la Federació Catalana d’Esport Adaptat. Un centenar de nedadors de fins a 17 clubs han pres part en la segona de les quatre jornades que compten per a la consecució de les marques mínimes que donen accés als campionats nacionals i estatals.

El Club Natació Martorell ha estat l’entitat amb més representants, 28, i ha afegit una novetat inèdita fins aleshores. 26 nedadors de natació convencional han nedat amb esportistes de natació adaptada, compartint les mateixes proves. Pol Sallent i Giovanny Tunari han nedat quatre proves cadascun com a nedadors d’adaptada. Tunari ha debutat avui en la Lliga de Natació Adaptada, mentre que Sallent va estrenar-se en la primera jornada, celebrada a Mataró el mes de novembre.

Nedadors internacionals

La jornada d’aquesta tarda ha acollit nedadors estatals i internacionals. L’exintegrant del CN Martorell Núria Marques, que milita al CN Sant Feliu, la vallesana Marian Polo (CN Badia), el vilafranquí Toni Ponce (CN Sitges) i Òscar Salguero (CN Sabadell) han estat presents a Martorell. Tots ells van ser als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro del 2016 i han sumat medalla al darrer Campionat Mundial de Natació Adaptada, celebrat a Mèxic el passat mes de desembre.

Núria Marquès, exnedadora del CN Martorell
Núria Marquès, exnedadora del CN Martorell

Marquès arribava a aquesta jornada com a campiona de la primera entrega d’aquesta competició, amb 764 punts, per davant de Júlia Castelló (CN Mataró). Ponce, de la seva banda, va ser el millor en categoria masculina, amb 1004 punts, per davant de Salguero, amb 744 punts.