La Setmana de la Gent Gran s’obre amb un reconeixement a la tasca dels cuidadors

432

La Setmana de la Gent Gran de Martorell s’ha iniciat aquest dilluns amb un acte a l’Auditori Joan Cererols reconeixent a persones cuidadores de la gent gran que han format part del grup de suport emocional als cuidadors dels Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament. Els homenatjats han rebut un obsequi floral elaborat pels usuaris de Can Serra. La regidora en funcions de Benestar Social i Salut, Mercè Morera, ha encoratjat el centenar d’assistents a viure una vellesa activa i a prendre part de les activitats d’aquests cinc dies.

El grup de suport emocional als cuidadors de persones grans es va crear a Martorell ara fa dos anys, i des d’aleshores l’han conformat una quarantena d’integrants. Alguns d’ells han accedit a l’escenari per rebre un reconeixement i un obsequi. Alfred Rivera, treballador social dels Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell, destacava que “és un grup que vam formar fa dos anys i que s’ha consolidat. Ajuda a millorar l’estat d’ànim i a disminuir l’angoixa que pot patir tothom qui s’han de fer càrrec de persones grans”. Una desena d’ells han rebut una planta procedent del Viver de Can Serra.

La regidora en funcions Mercè Morera ha encoratjat la gent gran a “ser molt actius i participar al màxim de les activitats que es fan durant aquesta setmana, i que és una mostra de tot allò que es fa al llarg de l’any des dels esplais d’avis per als més grans”. Morera ha agraït el suport dels usuaris i treballadors de Can Serra, la tasca dels treballadors dels Serveis Socials i dels dos esplais d’avis.

El coordinador dels esplais de la gent gran de Buenos Aires i La Vila, Lluís Marcet, ha presentat les activitats de la Setmana amb els presidents respectius, Maria Walias i Víctor Pujol. Després dels reconeixements, el centenar d’assistents han assistit a la projecció del film Elsa y Fred, inclosa en el programa ‘Bon tracte a les persones grans’, de la Fundació ‘La Caixa’.