Aquest divendres, 30 d’octubre, clou la Setmana de la Lactància Materna, organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord-Atenció Primària Costa de Ponent i el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord. Des del 13 d’octubre, s’han programat diferents activitats, presencials i virtuals, per tal de divulgar els avantatges de la lactància. El lema de la Setmana d’aquest any ha estat ‘Donem suport a la lactància materna. Per un planeta saludable’.

El punt i final a la Setmana de la Lactància el posaran demà dues xerrades telemàtiques. A les 10.00h, ‘Baby Led Weaning (BLW), del pit a la mà’ sobre aquest mètode per introduir l’alimentació de manera complementària que es basa a substituir els purés administrats amb cullera per aliments sencers que el nen és capaç d’agafar i emportar-se a la boca. Anirà a càrrec de Patricia Cambroner, llevadora d’ASSIR Baix Llobregat Nord, i Femi López, infermera pediàtrica d’ASSIR Baix Llobregat Nord.

Per últim, a les 18.00h, es farà la xerrada ‘Lactància i sexualitat. Posem veu, compartim dubtes i reflexions’ amb Marina Rinaldi, doula expereta en lactància. Ambdues activitats es faran a través de la plataforma Jitsi i l’enllaç per participar-hi el trobareu al web de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna, instaurada oficialment per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF l’any 1992, és el moviment social més estès en defensa d’aquesta causa. Se celebra a més de 120 països i a Europa es fa coincidir amb la setmana 41 de l’any -principis d’octubre-. Poder celebrar la cita és per a Roser Palau, llevadora referent de la FHSJDM, una manera de visibilitzar i fer més present la lactància, tant per les mares que alleten com per a la resta de la població.

Roser Palou, llevadora referent FHSJDM

Enguany, han buscat una manera diferent de celebrar la Setmana de la Lactància i, des de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell han intentat fer xarxa amb els ajuntaments de la zona per unificar les activitats. La Setmana ha inclòs xerrades, taules rodones, tallers, exercicis, concursos, vídeos explicatius i activitats per a nadons -aquàtiques, de lectura de contes i musicals-.