La soprano Carme Miró oferirà un recital de Cererols divendres al Museu Vicenç Ros

639
Carme Miró. Any Cererols
Carme Miró. Any Cererols

La soprano martorellenca Carme Miró interpretarà divendres, a les 19.00h, el recital Serafín, que con dulce armonía. El concert tindrà lloc al Museu Municipal Vicenç Ros i formarà part dels actes de commemoració dels 400 anys del naixement del compositor Joan Cererols. El mateix dia, Martorell acollirà la cloenda del Congrés Internacional ‘Joan Cererols; noves perspectives’ de la Societat Catalana de Musicologia de l’Institut d’Estudis Catalans.

La música de Joan Cererols serà el fil conductor d’un recorregut per la música europea del segle XVI. Un recital on la intimitat de la veu i la tiorba descobriran autors com Cavalli, Monteverdi, Falconieri o Taccini. Carme Miró indica que el recital “començarà amb una peça de l’obra Missa de primer to de Cererols i acabarà amb tres villancets del compositor martorellenc. Alternarem música religiosa amb cançó d’amor de l’època Barroca, poesies molt boniques que parlen de la fugacitat del temps”.

Carme Miró, soprano

La soprano assegura que “aquests programes musicals volen molta feina, perquè l’obra de Cererols és polifònica i l’hem hagut d’adaptar a una sola veu”. “És una música intimista i molt refinada que transformarà el públic assistent”. Miró estarà acompanyada per Jordi Gironès a la tiorba i guitarra barroca.

Carme Miró, soprano

Nit dels Museus. Actuació de Dichos Diabolos

Congrés Internacional ‘Joan Cererols: noves perspectives’

Des d’avui dimecres i fins divendres, la Societat Catalana de Musicologia organitza el Congrés Internacional ‘Joan Cererols: noves perspectives’. Una cita que reuneix experts de diversos països per donar sortida a les noves investigacions sobre el compositor. El congrés se celebra a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, però la cloenda tindrà lloc a Martorell, ciutat natal de Cererols.

La comitiva d’experts es trobarà divendres, a les 10.00h, a El Círcol per iniciar un recorregut pels llocs més emblemàtics on va fer vida el compositor, guiat per l’historiador local Ferran Balanza. A les 11.15h, es farà la conferència ‘Heinrich Ignaz Franz Biber: estil europeu o tradició local?’. La soprano Carme Miró hi participarà interpretant algunes peces del compositor, a les 13.15h, i la cita clourà amb un dinar al Celler de la Cova (c/ Revall).

Joan Cererols (Martorell 1618-Montserrat 1680) va ser mestre de capella de l’Escolania de Montserrat. Les seves obres abasten tant la música religiosa en llatí com en castellà. La importància de Cererols en la música del Barroc català ha esdevingut rellevant, tant per l’assumpció dels models autòctons i italians com per la seva empremta compositiva, que comportà un desenvolupament per part dels seus deixebles. La música de Cererols ha marcat una fita de referència pel que fa a l’estètica i estil musical del segle XVII català.

Cartell Any Cererols
Cartell Any Cererols