La temporada teatral a El Foment engega dissabte amb noves històries dels Pérez Cabanillas a ‘La Tourné’

1106
Grotescos de Camboya
Grotescos de Camboya

El Teatre El Foment engega dissabte, 16 de setembre, la programació d’espectacles de la temporada 2017-18 amb l’actuació de la companyia Grotescos de Camboya. La formació teatral martorellenca portarà a escena la darrera actualització de l’espectacle còmic La Tourné, a partir de les 21.30h. Els seus creadors garanteixen al públic que s’ho passaran molt bé amb noves històries de la família Pérez Cabanillas.

El iaio Paquito, la seva filla Soledad i el seu net Froilán conformen la peculiar família, que torna a la càrrega i que dissabte passarà de nou pel teatre El Foment de Martorell amb La Tourné (20 años por esos mundos de Dios). Un muntatge ideat per Grotescos de Camboya ara fa dues dècades de la mà de Puri Massa i Joaquim Parera, i que ha anat evolucionant en el temps amb les diverses representacions.

I és que fa vint anys que els tres personatges de La Tourné volten pel món amb la seva companyia ambulant al volant d’un Wolkswagen hippy per garantir-se el pa de cada dia. Puri Massa, membre de Grotescos de Camboya i directora d’El Foment, explica que “un bon dia, una presència divina li va dir a la Soledad que s’havia de dedicar a l’espectacle per tal de sobreviure. Des d’aleshores, tots tres ho han provat tot: han portat arreu del món una església, un bingo, han fet imitacions de personatges passats de moda, han cantat, han ballat i han fet tot allò que se’ls ha ocorregut”.

Puri Massa

Massa: “Garantim les rialles de principi a fi”

Qui s’apropi dissabte a El Foment “té garantit el riure des que comença i fins que s’acaba l’obra, no podran parar. De vegades perquè no s’entén el que està passant, i d’altres perquè és una mica bodevil, cabaret o teatre de l’absurd”. Va dirigida al públic adult, però Massa garanteix que “també hi poden anar els nens. S’ho passaran molt bé i riuran molt, ja ens ho hem trobat altres cops. A les nenes els encanten els vestits que va traient la Soledad, i als nens el personatge del iaio, que té molt d’èxit”. El preu de l’entrada és de 5 euros i es pot reservar prèviament enviant un mail a fomentmartorell@gmail.com.

Puri Massa

Avanç de programació a El Foment 

Amb La Tourné (20 años por esos mundos de Dios) comença la programació de temporada, tant professional com no professional, del Teatre El Foment, que continuarà el 15 d’octubre amb la proposta infantil Els tres porquets es caguen de por, de la companyia Samfaina de colors (12.00h). Seguirà amb el Vremya Musei, de la companyia Voläla (21 d’octubre, 21.30h). Al novembre, la compayia de Roberto G. Alonso visitarà El Foment amb el muntatge Zaquizami de dansa (La Xarxa, 5 de novembre a les 12.00h), i la companyia Planeta Impro representarà ImproShow (18 de novembre, 21.30h). Massa, que també és directora d’El Foment, explica que “el nostre lema és obrim i omplim El Foment, i volem fer-ho portant espectacles de petit format i de molta qualitat, dirigits a un públic jove i també a un públic gran al que li agradi el teatre innovador”.

Puri Massa