‘La Terapeuta’ de Gaspar Hernández és la novel·la més prestada a la Biblioteca el 2015

520

El darrer llibre de Gaspar Hernández, La Terapeuta, ha estat la novel·la més sol·licitada pels usuaris de la Biblioteca Martorell durant el 2015.Un total de 37 usuaris s’han endut aquest llibre dels prestatges de l’equipament cultural. Darrera seu, a certa distància, El Legado en los huesos de Dolores Redondo, amb 20 préstecs, i Bridget Jones: Boja per ell, de l’escriptora Helen Fielding, amb 18.

La Terapeuta narra la història de l’actor Hèctor Amat, qui pateix un bloqueig mental després de presenciar un crim, i la relació que sorgeix amb la seva terapeuta Eugènia Llort. Publicat per Columna el 2014, aquest és el darrer llibre del periodista, escriptor i crític garrotxí Gaspar Hernàndez, especialitzat en temàtiques relacionades amb el benestar emocional. En total, hi ha hagut 37 préstecs d’aquest llibre a la Biblioteca Martorell durant el 2015. El seu autor va estar a Martorell presentant aquesta novel·la durant la 36a Fira del Llibre de el Sant Jordi l’any 2014.

Per darrera seu, amb 20 préstecs, s’ha situat El Legado en los huesos de l’escriptora Dolores Redondo (Destino, 2013). És la segona part de l’anomenada Trilogia del Baztán, gènere de la novel·la negra i en la que la inspectora Amaia Salazar investiga assassinats en aquesta vall del Pirineu navarrès.

En tercer lloc, trobem Bridget Jones: Boja per ell (2013), amb 18 sol·licituds. L’escriptora Helen Fielding torna a endinsar-se en aquest llibre en els sentiments femenins i les relacions personals.

A prop s’han situat la novel·la de ficció La pell freda d’Albert Sánchez Piñol, amb 15 préstecs, i El juego de Ripper d’Isabel Allende, amb 14.

Els més prestats a la Xarxa de Biblioteques Municipals

Els gustos dels lectors martorellencs no han coincidit amb els del conjunt d’usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. En aquest cas, l’obra més demanada ha estat Victus. Barcelona 1717 d’Albert Sánchez Piñol, que s’ha tornat a imposar, per tercer any consecutiu, com la novel·la més prestada.

El segon lloc ha estat per Maria Dueñas, autora de Misión Olvido, i a tercera novel·la més prestada a la demarcació de Barcelona el 2015 ha estat Desig de xocolata, de Care Santos.