La tercera edició del Festival PAS portarà música més eclèctica i internacional

355

La 3a edició del Festival PAS, Pont a les Arts Sonores, es celebrarà enguany del 8 al 23 de juliol programant 7 concerts d’estils molt eclèctics. Sis de les propostes seran gratuïtes i mantindran com a escenari d’excepció el pont del Diable, però també s’inclourà un espectacle a El Progrés i una exposició fotogràfica de dones cantants a La Caserna com a novetats. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, anima els martorellencs que comencin a reservar pel PAS les nits de juliol.

El PAS 2016 constarà “d’una proposta molt eclèctica i internacional, que passa per la música negra, el jazz i el flamenc pur”, destaca el regidor Sergi Corral, qui anima els martorellencs a “fer un forat a l’agenda durant el juliol per veure espectacles de gran qualitat musical”. Corral afegeix que “des de la Regidoria de Cultura portem temps treballant acuradament en fer la programació i en millorar l’espai per al públic, per oferir una millor visibilitat”.

La programació
El tret de sortida el farà el quartet de jazz holandès Bruut! el divendres 8 de juliol. El dia següent serà el torn de la cantant de Chicago Velma Powell i la banda Bluedays, i el diumenge 10 actuarà a El Progrés An Evening with Big Band Jazz Maresme & The Hanfris Quartet, en l’únic espectacle de pagament.

El divendres 15 de juliol, The Gramophone Allstars Big Band fusionarà la música jamaicana amb la música afroamericana -jazz, soul, funk i rhythm&blues-, i el dissabte 16 actuarà el cantant Zalon, qui va ser vocalista d’Amy Winehouse.

El darrer cap de setmana inclourà el divendres 22 de juliol l’actuació d’Obeses, acompanyats per la Coral Ars Nova de Martorell. Dissabte 23, Sonia Olla & Ismael Fernández presentaran l’espectacle Flamenco coming soon.

Exposició fotogràfica de grans veus femenines
Aquest any l’oferta musical es complementa al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna amb l’exposició fotogràfica Take it like a woman, de Josep Maria Palou. Va dedicada a dones del món de la música, un homenatge explícit a algunes de les que s’han fet un lloc en l’escena artística com Madonna, Rihanna, Patti Smith, Tina Turner o Kylie Minogue, entre moltes d’altres. Podrà veure’s entre el 8 i el 24 de juliol.