La Trobada amb les Famílies de Can Serra posa en valor la feina dels treballadors i de l’AMPA

1717

El Centre Ocupacional de Can Serra ha celebrat aquest matí la Trobada amb les Famílies al Complex Educatiu de Torrent de Llops. Els treballadors han mostrat a familiars i amics, a través de l’audiovisual Perfilant Martorell, tota la feina que han realitzat durant l’any. L’acte ha servit, a més, per sol·licitar millores en l’equipament i agrair l’esforç de l’Associació de Mares i Pares (AMPA).

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, i coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Cristina Dalmau, ha explicat que estan “a punt d’enllestir una diagnosi sobre la discapacitat intel·lectual i la salut mental a Martorell, que ha d’ajudar a dibuixar un nou projecte per tal de millorar equipaments com Can Serra”. Dalmau també ha felicitat els treballadors per haver aconseguit, per cinquè any consecutiu, la tercera Flor d’Honor en el certamen Viles Florides, que atorga anualment la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

Salomé Moliner, directora tècnica, ha recordat que “a Can Serra hi ha un percentatge força alt de persones tutelades per fundacions. Les seves referents són les professionals que vetllen pel seu benestar quan les famílies ja no ho poden fer. A Can Serra ens reunim amb les famílies, amb les referents tutelars o amb les llars residència, en funció de qui dona suport a cada persona”. “Per això, vull agrair l’esforç de l’AMPA de Can Serra per tal que tots els tutelats puguin gaudir també dels avantatges que facilita l’entitat”.

Salomé Moliner, directora Can Serra

Un dels treballadors tutelats de Can Serra és en Manuel Envid, qui ha aprofitat el seu discurs per demanar algunes millores en els vestuaris, les dutxes i al menjador de la masia.

Manuel Envid, treballador Can Serra

En representació de l’Associació de Mares i Pares de Can Serra, Encarna Morillo ha agraït a l’Ajuntament “la confiança dipositada en els treballadors de Can Serra com a col·laboradors indispensables per tenir cura de la jardineria de Martorell, que transforma la mirada de la societat cap a les persones amb discapacitat intel·lectual”. “Sabem que el projecte de transformació de Can Serra comença a caminar i és un dels punts importants d’aquesta legislatura. L’AMPA vol oferir el seu suport en allò necessari per millorar els serveis actuals”.

Encarna Morillo, representant AMPA Can Serra

Can Serra és un servei adreçat a facilitar a les persones usuàries una atenció diürna per assolir la seva inclusió social i laboral, en funció de les possibilitats de cadascuna i a través d’un pla d’atenció individual. La masia ofereix activitats relacionades amb la jardineria, l’horta i el manteniment d’espais verds, així com a activitats que milloren l’autonomia i la inclusió social de les persones usuàries. És en aquest espai on hi ha el viver municipal amb els dos hivernacles.

El centre s’organitza en un horari d’atenció de 40 hores setmanals diürnes, matí i tarda, i en dos serveis (STO i SOI). En els mesos de més calor es fa jornada intensiva. El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) s’ocupa de l’atenció a persones majors de 16 anys que hagin finalitzat els estudis obligatoris i tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual amb un grau superior al 65%.

Les activitats que es realitzen són: jardineria a Can Serra i a altres espais municipals; horta i manteniment de Can Serra; tallers de cuina; inclusió social, participació en esdeveniments culturals del poble; elaboració de centres de taula per a actes de l’Ajuntament; xerrades a càrrec de professionals externs; bricolatge; tècniques de conservació d’aliments; assemblees; arts plàstiques; jocs de taula; manualitats; esports; informàtica; programa mensual a Ràdio Martorell, i excursions.