‘La vampira de Barcelona’, rodada a Martorell, s’estrena al Festival de Cinema de Sitges

237
'La vampira de Barcelona'

La vampira de Barcelona, pel·lícula rodada a Martorell, s’estrena aquest divendres a la Secció Oficial del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, que se celebra del 8 al 18 d’octubre. El film és un thriller d’època emmarcat a principis del segle passat, que treu de l’ombra una de les dones més famoses de la llegenda negra de Barcelona, Enriqueta Martí, coneguda com la vampira del Raval.

La pel·lícula és l’òpera prima del director Lluís Danés, una producció de Brutal Media i Filmax, interpretada per Nora Navas, Roger Casamajor, Sergi López, Francesc Orella i Pablo Derqui. A la Barcelona de principis del segle XX, hi conviuen dues ciutats: la burgesa i modernista, i l’altra, sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d’una família rica, commociona el país, i la policia té aviat una sospitosa: Enriqueta Martí, la vampira del Raval.

La vampira de Barcelona es va rodar, pràcticament de manera íntegra, a la nau 1 de Ca n’Oliveres durant dos mesos, del 18 de novembre al 18 de gener. L’espai, de 5.000 metres quadrats, es va dividir en dues àrees: una de lluminosa que recreava la Barcelona burgesa, i una de llòbrega, d’entorn industrial, laberint de carrers i cases brutes del Raval.

La memòria, elaborada per les productores de la cinta, xifrava en 53.926,80 euros l’impacte econòmic que va generar el rodatge al nostre poble. La major part d’aquest montant -29.786,8-va beneficiar proveïdors locals: un forn de pa; un restaurant; una empresa de càtering; una empresa de lloguer de vehicles i una de maquinària industrial.

L’organització també va fer compres de productes alimentaris, de ferreteria i subministraments energètics a establiments locals per valor de 15.000 euros. A més, uns 100 figurants es van embutxacar 1.500 euros i la inversió en l’allotjament i el transport va ascendir a 2.700 euros.