La veïna de Martorell Mònica López rep la primera T-Verda del Baix Llobregat Nord

3068
L'alcalde Xavier Fonollosa, la martorellenca Mònica López, i el director general de l’AMTU, Joan Prat
L'alcalde Xavier Fonollosa, la martorellenca Mònica López, i el director general de l’AMTU, Joan Prat

El director general de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, han lliurat la targeta T-Verda a la martorellenca Mònica López, la primera usuària del Baix Llobregat Nord en rebre aquest títol de transport. El lliurament ha tingut lloc aquest migdia davant l’estació Martorell-Central de FGC.

La T-Verda és una targeta creada l’octubre de 2017 que permet, a aquelles persones que hagin donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental, viatjar gratuïtament i de manera il·limitada en transport públic, dins de l’àmbit tarifari integrat de l’ATM de Barcelona (6 corones), durant 3 anys.

Mònica López és la primera persona que ha rebut la targeta al Baix Llobregat Nord. Per sol·licitar-la, només ha hagut de desballestar el seu vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar-ne cap altre durant els tres anys de vigència del títol. “Era una bona oportunitat perquè baixo cada dia a Barcelona a treballar i em suposa un cost elevat”. “La T-Verda és còmoda perquè no has d’estar pendent si et caduca i implica un estalvi important”, ha comentat.

Mònica López, receptora T-Verda

El director general de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, ha afirmat que aquesta iniciativa “pretén treure vehicles contaminants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que cada cop més usuaris es passin del transport privat al transport públic. A Catalunya tenim una bona xarxa de transport públic, i hem de fer que la gent la conegui i la practiqui més, en benefici del medi ambient i la salut dels ciutadans”.

Joan Prat, director general AMTU

Per l’alcalde Xavier Fonollosa, “aquesta és una molt bona iniciativa, ja que des de les administracions hem de fer propostes per tal de fomentar el transport públic, perquè els països avançats tenen una bona xarxa de transport i perquè, en una Regió Metropolitana on cada cop tenim més problemes de contaminació, és imprescindible des d’un punt de vista mediambiental”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La sol·licitud de la T-verda es pot fer a través del web www.t-verda.cat o trucant al telèfon 902 444 012, i no té cap cost d’emissió per al seu titular. Malgrat que la durada de la targeta és de tres anys, hi haurà una renovació automàtica anual que tampoc té cap cost. Cal acreditar que en els darrers sis mesos s’ha desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental i signar el compromís de no adquirir cap altre vehicle en els propers tres anys.

L’alcalde reclama que Martorell s’incorpori a la zona 1

Xavier Fonollosa ha aprofitat aquest acte per reclamar que Martorell “sigui inclòs dins de la zona 1 del sistema tarifari integrat de la xarxa de transport metropolità”. Fins que no es produeixi aquesta incorporació, l’alcalde ha demanat que “totes les estacions del municipi formin part de la mateixa zona tarifària”. Martorell té tres estacions de ferrocarril incloses dins de dues zones diferents: Martorell Vila-Castellbisbal pertany a la zona 2, i les de Martorell-Central i Martorell-Enllaç formen part de la zona 3.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde també ha tornat a demanar a l’Estat que s’acabin les obres de la estació intermodal, i ha recordat que “des de fa més de 10 anys estem pendents que ADIF i l’Estat facin la inversió que toca, inclosa dins del projecte inicial, que facilitaria la mobilitat i l’ús del transport públic”. “Cada any reclamem la partida pressupostària als Pressupostos Generals de l’Estat i no tenim resposta”, ha dit.