La vida i lluita de la rapera Silvana, dissabte a la gran pantalla de la Casa de Cultura

525
'Silvana'
'Silvana'

Silvana. Desperta’m quan et despertis es projecta aquest dissabte a les 18.30h a la Casa de Cultura. Un documental sobre Silvana Imam, una cantant de rap escandinava que s’ha convertit en icona de la comunitat queer, amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió. Organitza la Regidoria de Cultura, Cinema del Diable i DocsBarcelona, i l’entrada serà gratuïta.

La jove es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes. Un viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en una veritable icona contemporània, sent el centre d’atenció de centenars d’adolescents i seguidors.

Al mateix temps, s’enamora de la cantant Beatrice Eli, referent de la música pop a Suècia. Una història d’amor íntima que ens descobreix, com diu la mateixa Silvana, que “no hi ha superherois, només éssers humans”.

La història de Silvana és universal i parla de la força que es necessita per aconseguir ser un mateix. Un documental inspirador que explora noves formes narratives i que pretén posar el seu gra de sorra a una revolució on les dones joves es converteixin en creadores, artistes i líders del demà.

Les directores

Mika Gustafson (1988), Olivia Kastebring (1987) i Christina Tsiobanelis (1987) es van conèixer estudiant cinema a la Universitat de Suècia, i han format un trio que les permet treballar amb un estil propi i innovador. Anteriorment, han dirigit curtmetratges i vídeos musicals. Silvana és el seu primer llargmetratge.

'Silvana'
‘Silvana’