‘La vida sense la Sara Amat’ és la proposta cinematogràfica del Cicle Gaudí per aquest diumenge

755

Aquest mes d’octubre el Cicle Gaudí, circuit estable de cinema català, porta a una cinquantena de poblacions La vida sense la Sara Amat de Laura Jou, membre de l’Acadèmia, que amb la seva òpera prima es va endur els premis del públic al BCN Film Fest i el FIC-CAT. A Martorell, es podrà veure aquest diumenge, a les 19.00h, a la Casa de Cultura de la Vila, després que divendres passat s’ajornés la projecció amb motiu de la vaga general. Organitza la Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable.

Després d’anys dedicant-se a descobrir joves talents en la seva feina com a docent i com a coach infantil en múltiples i reconeguts films catalans, Laura Jou es llança a la direcció del llargmetratge adaptant la novel·la homònima de Pep Puig, premiada amb el Sant Jordi, sobre el primer amor d’un noi adolescent. I ho fa amb guió adaptat de l’acadèmica Coral Cruz, i de la mà dels també debutants Biel Rossell i Maria Morera, en el paper dels dos personatges principals.

El film, produït per la Xarxa de Comunicació Local en coproducció amb Massa d’Or Produccions, narra la història de la Sara (Morera), una noia de 13 anys que desapareix sense deixar rastre i al cap de poques hores apareix a l’habitació d’en Pep (Rossell), que a partir d’aquell moment porta una doble vida com a còmplice i protector.

La vida sense la Sara Amat és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís, i d’una nena que ja no és una nena, i que vol acomplir el desig ferotge i urgent de fugir.