La Vila fusiona la tradició i les arts escèniques al carrer en l’arrencada de la Festa Major

390

La tradició de l’Artesanàlia, de les figures festives locals, del foc i del pregó es van barrejar amb diverses propostes d’arts escèniques als carrers de La Vila aquest divendres, en el primer dia de Festa Major de Martorell. Durant tota la vetllada, prop de 3.000 persones van voltar per diferents escenaris al carrer, aprofitant el bon temps. El pregó, el Brellogat, el Cercanit i la Superparty dels 80 i 90 van aplegar molt públic.

La Festa Major de Martorell va començar amb una bona afluència de públic que, en aquesta primera jornada festiva, va poder gaudir de l’amalgama de tradició i modernitat. A la presentació del llibre 150 anys del Ferrocarril de Tarragona a Martorell a l’Enrajolada i el lliurament dels premis del XIX Concurs de Cartells el van seguir un pregó del periodista Xavier Graset seguit per prop de cinc-centes persones a la plaça de la Vila. Al seu voltant, la trentena de parades d’oficis antics del XV Artesanàlia va venir acompanyat d’activitats com ara el concurs Coneixes Martorell?, el berenar de pa amb vi i sucre o diversos tallers pels més petits.

Des de la plaça de la Vila es va iniciar, just després del pregó, una passejada pels infants -la Festa Major petita-, i a la plaça de la Mare Sant Ramon es van congregar unes 350 persones per veure l’espectacle de la Companyia La Tal, amb l’espectacle Carilló, dins el Brellogat.

Cercanit amb figures festives i espectacles innovadors
Posteriorment, la 3a edició del Cercanit va ser dirigida pels gegants, capgrossos, martukada i resta de figures festives fins a cinc espais diferents al carrer, en els quals la concurrència va poder gaudir amb les arts escèniques de la Companyia Animal Religion -amb els espectacles de la desbocada del cavall i l’astracanada del pollastre– i d’Íngrid Esperanza, amb la penjada capil·lar.

Mentre El Progrés celebrava el sopar de Festa Major i el ball amb la prestigiosa Orquestra Maravella, l’activitat al carrer va continuar amb el foc dels Diables, que va atreure un nombrós públic a la plaça del Portal d’Anoia just abans que arrenqués la Superparty dels 80 i 90 a la plaça de l’Església. A aquesta cita, que arribava enguany a la seva quarta edició, hi van assistir prop d’un miler de persones, i va tancar els actes d’un primer dia festiu en el qual la meteorologia finalment va respectar la totalitat de propostes.