La Vila s’omple de màgia amb l’arribada del Patge Viu Viu, la Fira de Nadal i el Corral Nadalenc

1144
Arribada del Patge Viu Viu a la Vila

El Patge Viu Viu ha arribat aquest diumenge al matí a la Vila per recollir les cartes de tots els nens i nenes adreçades a Ses Majestats els Reis d’Orient. Alhora, el nucli antic també ha acollit la Fira de Nadal de l’associació de comerciants Fem Vila i el tradicional Corral Nadalenc.

El missatger reial ha aparegut cap a les 10.30h a la plaça de la Vila, on un gran nombre d’infants il·lusionats ja l’esperaven formant una cua llarguíssima. Així, el ritme de la Martukada ha servit per marcar la seva arribada, però també per amenitzar l’espera als més petits i les seves famílies. Sigui com sigui, el Patge Viu Viu ha pogut recollir totes les missives, saludar un a un tots els nens i nenes i donar-los una bosseta amb caramels.

El president del Patronat de la Cavalcada de Reis, Xavier Vila, ha explicat que “avui és un dia important” per a l’entitat, ja que amb l’arribada del Patge Viu Viu comença la recta final per encarar el dia 5 de gener.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada de Reis

Després d’entregar la carta a l’emissari reial, la canalla ha pogut gaudir de moltes propostes nadalenques a la Vila. El jardí de l’Enrajolada ha estat l’escenari d’una nova edició del Corral Nadalenc, que ha comptat amb oques, gallines, cabres i conills. En el mateix espai, també s’hi han instal·lat diversos tions de Nadal i s’hi han fet una cantada de nadales i un taller de treballs manuals. A la plaça de l’Església, els petits han pogut fer cagar un tió gegant que ha ofert molts regals.

L’activitat per a tots els públics i gustos ha estat la Fira de Nadal organitzada per Fem Vila, que ha posat a la venda des d’elements decoratius nadalencs, joguines i bijuteria fins a dolços i embotits. A més, els comerços de la zona han obert les seves portes, malgrat ser diumenge, per ultimar les compres abans de les festes.

El Patge Viu Viu, també a la rambla de Les Bòbiles

Després de passar unes hores al nucli antic i visitar la Residència Sant Joan de Déu, el Patge Viu Viu ha arribat a la rambla de Les Bòbiles, on també s’ha format una gran cua d’infants que volien fer-li entrega de les seves cartes per als Reis. Un cop més, la Martukada ha donat la benvinguda a l’emissari reial i ha aportat la nota musical a la llarga espera.

La rambla serà, com cada any, el punt on acabarà la cavalcada del 2020, una edició que genera una expectació especial perquè serà retransmesa per TV3, com ja va passar el 2009. Tot i això, Vila ha deixat clar que el Patronat ja tenia previst el canvi de vestuari i carrossa del Patge Viu Viu abans que la cadena anunciés la seva decisió, però s’ha mostrat content “perquè ho podrà veure tot Catalunya”. Sobre els detalls de la nova carrossa, Vila només ha donat una pista: “És una au màgica i, com a tal, té molta espectacularitat”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada de Reis

Amb tot, els nens i nenes martorellencs ja compten els dies per veure arribar Ses Majestats al pont del Diable, una imatge que enguany es podrà veure a tots els televisors catalans.