La xarxa ‘Bon Veïnatge’ permetrà detectar gent gran en situació de vulnerabilitat

1572
Foto: dementia.stock.photo.site
Foto: dementia.stock.photo.site

Connectar persones que tinguin relació habitual amb gent gran per tal de detectar situacions de vulnerabilitat és la finalitat del projecte ‘Bon Veïnatge’. Impulsat per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell, el programa teixeix una xarxa preventiva que ajudarà a pal·liar el sentiment de solitud i facilitarà que les persones grans que ho desitgin puguin viure a les seves llars el màxim de temps possible.

Veïns, entitats, espais de salut -incloent farmàcies i òptiques – o establiments comercials, acostumen a ser la primera alerta natural en situacions d’indefensió de persones d’edat avançada que estan soles. A través de la seva adhesió voluntària a la xarxa ‘Bon Veïnatge’ es pretén posar en coneixement dels Serveis Socials i de Salut la detecció de qualsevol canvi en la conducta d’una persona gran, que faci pensar que alguna cosa negativa li està passant, a més d’afavorir respostes de la pròpia comunitat i l’entorn de l’afectat.

“Cada cop vivim més anys, però l’edat ens porta algunes limitacions i hi ha molta gent gran que viu sola”. Aquesta iniciativa “ens ajudarà a establir un radar per barris per saber si aquella persona gran que hem deixat de veure, o que ha canviat de comportament, té alguna necessitat i en què la podem ajudar per garantir el seu benestar” ha explicat el regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut

Els voluntaris adherits decidiran el seu grau d’implicació en el projecte. Podran, senzillament, comunicar la detecció del problema, o bé rebre un retorn de les accions que es duguin a terme i de l’impacte de l’actuació com a veí, si la persona afectada ho autoritza. També tindran la possibilitat de participar en les taules comunitàries d’actuacions de ‘Bon Veïnatge’ per traslladar les seves impressions sobre el desenvolupament del projecte.

Per tal de formar part del programa ‘Bon Veïnatge’ només cal trucar al 93 774 20 77 o escriure un correu electrònic a bvgentgran@martorell.cat. La Regidoria de Gent Gran té previst presentar formalment el projecte el 22 de març en un acte al vestíbul de l’Ajuntament.