La xarxa de voluntariat de Martorell comença a elaborar bates d’un sol ús

1258
Confecció de bates d'un sol ús
Confecció de bates d'un sol ús

La xarxa de voluntariat de Martorell, que treballa per ajudar el màxim possible en combatre la pandèmia del Covid-19 a la nostra població, segueix realitzant noves accions. Aquest diumenge, han començat a elaborar bates d’un sol ús, que aniran destinades al personal sanitari.

Membres d’aquesta xarxa, que ja supera les 200 persones, han començat a produir bates d’un sol ús als seus domicilis, transformant materials plàstics en peces de protecció individual amb l’ajuda de màquines de cosir. Aquestes peces de protecció individual s’enviaran als equipaments sanitaris per a protegir al personal sanitari.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, explica que “hem de seguir fent costat als professionals sanitaris, de les residències i els serveis essencials”, a l’hora de proporcionar-los equips de protecció individual. Per això, fa una crida: “Qualsevol persona que es vulgui afegir a la xarxa de voluntaris pot enviar un correu electrònic a sap@martorell.cat o bé trucar al 93 774 00 69”. Aquesta acció s’afegeix al taller de confecció de mascaretes que va engegar el passat 26 de març a l’Escola de Costura de Ca l’Oller.

Per altra banda, Fonollosa anuncia que “hem posat en marxa a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell un servei per a les persones grans que no disposen de telèfon mòbil per comunicar-se amb les famílies. Es tracta de facilitar-los una comunicació directa amb els familiars per fer una mica millor aquest episodi d’aïllament als centre sanitaris”.

Aquesta iniciativa s’afegeix a la gratuïtat del servei de televisió a les habitacions, per a que “els pacients puguin si més no, distreure’s una estona i intentar, en la mesura que puguem, fer-los la vida més fàcil a ells i a les famílies”.

Els afectats pel coronavirus són 323

La xifra de persones infectades de coronavirus a Martorell és, a dia d’avui, de 323 -109 de Martorell- i creix molt poc respecte ahir dissabte, quan va arribar a les 320.

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 192 infectats, dels quals 110 són personal sanitari i 82 són pacients ingressats amb positiu (38 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda, hi ha 15 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A aquests 192 positius cal sumar 78 positius a l’Hospital del Sagrat Cor, 7 a l’Hotel Salut i 46 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu.

El número de persones que han perdut la vida durant les darreres 24 hores és de 4 (1 a l’Hospital Sant Joan de Déu, 2 de les residències de gent gran i 1 de l’Hospital Sagrat Cor), de les quals 2 són de Martorell. Es tracta de la xifra de mortalitat més baixa dels darrers 7 dies. Avui també s’han donat d’alta 4 persones a Sant Joan de Déu.