Leopolda Olda presenta a Martorell el seu llibre de monòlegs temàtics ‘Excuses barates’

1412
Xerrada amb la youtuber Leopolda Olda
Xerrada amb la youtuber Leopolda Olda

L’actriu i cantant barcelonina Clara Moraleda, coneguda com a Leopolda Olda, té prop de 12.000 seguidors al seu canal de Youtube. El Sant Jordi de l’any passat va publicar el seu primer llibre, Excuses barates, un manual per a adolescents amb monòlegs temàtics, que va presentar dijous a la Biblioteca Martorell.

Clara Moraleda és tot un fenomen en català a Youtube, plataforma on va començar a pujar vídeos des d’Escòcia per explicar als seus familiars i amics com li estava anant l’Erasmus, quan estudiava Traducció i Interpretació. El llibre Excuses barates és un reflex dels vídeos d’aquella època on parlava de què pots fer si tens un mal dia, de l’insomni, de l’assetjament escolar, de sexualitat, d’ansietat, d’autoestima, de modes, de situacions compromeses o de xarxes socials.

Leopolda Olda, youtuber

Una publicació destinada a un públic adolescents, divertida i fàcil de llegir, tal com defineix la mateixa autora, amb reflexions molt personals i alteregos que afegeixen diferents opinions i enfocs al discurs. Els seus seguidors agraeixen la naturalitat amb què parla d’aspectes íntims de la seva vida.

Moraleda va ser la primera youtuber d’èxit en fer servir la llengua catalana. Reconeix que és complicat fer-se un lloc a la xarxa fent servir la seva llengua materna, doncs el públic és més limitat, però es congratula que cada cop hi hagi més joves que segueixin la seva estela.

Leopolda Olda, youtuber

Com a actriu i cantant, Clara Moraleda ha treballat amb la companyia Dagoll Dagom a Mar i cel o Scaramouche, i al musical Fang i setge de la companyia Excés d’entusiame. Al setembre, estrenarà la web sèrie Coses que passen, amb 10 curtmetratges de ficció i la col·laboració d’actors de la talla de Pep Cruz, Àngels Gonyalons o Abel Folch. Per Sant Jordi publicarà el llibre de relats homònim.

Leopolda Olda, youtuber