L’actor Edu Soto, el ‘Neng de Castefa’, serà el pregoner de la Festa Major de Martorell 2012

784

Edu Soto (Mataró, 1978) serà el pregoner de la Festa Major 2012. L’actor català serà al balcó de l’Ajuntament el dimarts, 14 d’agost a partir de les 19.30 hores. La presència de Soto serà un dels plats forts de la festa, juntament amb l’actuació dels Amics de les Arts.

‘El Neng de Castefa’
El Neng és possiblement el personatge més conegut dels que ha interpretat. Amb ell parodia la tribu urbana dels makineros de Castelldefels i del Baix Llobregat, una caracterització semblant a la dels bakalas de la resta de l’estat.

Actor per vocació
Soto es va convertir en actor per vocació, però també per tossuderia després d’haver tardat set anys a acabar BUP i COU i quedar-se adormit el dia de la selectivitat. Va decidir presentar-se a un càsting de la productora “El Terrat” animat per un amic seu.

La prova consistia en una entrevista en la qual Andreu Buenafuente encarnava Jesús Quintero. A Edu li van encarregar que interpretés un friki, i aquell mateix dia va néixer Mario Olivetti, personatge que encarnava en el programa “Una Altra Cosa”, i amb qui va tenir molt èxit.

A partir d’aleshores, Soto ha interpretat una munió de personatges que l’han convertit en un dels referents de l’humor arreu de l’estat espanyol. Un dels seus últims treballs ha estat l’obra ‘El sopar dels idiotes’ al Teatre Apolo de Barcelona compartint escenari amb el martorellenc Santi Ibáñez.