L’AEM organitza un curs de progressió per crestes pels propers 9, 11 i 12 de juliol

557
Curs d'Arestes de l'AEM

L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) organitza un monogràfic de progressió per crestes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Se celebrarà els dies 9, 11 i 12 de juliol, amb una primera sessió teòrica i dues de pràctiques a la muntanya. Per apuntar-s’hi, cal disposar de la llicència federativa tipus C o superior, i enviar un correu a excursionista.martorell@gmail.com fins al dilluns 6 de juliol com a data límit.

El curs ensenya als participants a progressar pel fil d’una muntanya o la unió d’elles, ja sigui caminant, grimpant o bé utilitzant tècniques d’alpinisme. Requereix “disposar de coneixements previs d’alta muntanya i tècniques d’alpinisme i escalada, a més de tenir una bona condició física”, tal i com avança el president de l’AEM, Xavi Tió.

Xavi Tió, president de l'Agrupació Excursionista de Martorell

L’objectiu del curs és “dominar els aspectes tècnics, tàctics i estratègics per afrontar una cresta amb certa autonomia, aplicant tots els aspectes de seguretat, l’ús correcte del material, valorant correctament el perill i gaudint de l’activitat”.

Xavi Tió, president de l'Agrupació Excursionista de Martorell

Se celebrarà en tres sessions, amb una primera de presentació i de teòrica en línia el dijous 9 de juliol. El dissabte 11 i diumenge 12 de juliol tindran lloc les dues sessions pràctiques, a través, amb una sortida de muntanya amb lloc a determinar per l’organització. L’instruiran membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.

El curs té un topall de 12 places, i qui vulgui optar a una d’elles haurà de tenir la llicència federativa FEEC 2020 tipus C o superior i 16 anys com a mínim. Les inscripcions es faran enviant un correu quan abans millor a excursionista.martorell@gmail.com, fins el 6 de juliol com a termini màxim, si no s’han esgotat abans les places.

El preu del curs (subvencionat per la FEEC) és de 70 euros per als alumnes amb llicència federativa anual i de 80 per als que no la tenen. Els socis de l’AEM amb llicència tindran un descompte del 50%, i pagaran un total de 35 euros. La subvenció ‘Dona i esport’, permetrà el retorn d’un 20% de la inscripció.

Xavi Tió, president de l'Agrupació Excursionista de Martorell

El material obligatori del curs –equip d’escalada i d’alta muntanya- es detalla en aquest document adjunt, i anirà a càrrec del cursetista, que podrà llogar-lo a l’AEM. Els viatges i àpats de la sortida de dos dies i la pernoctació aniran a càrrec dels cursetistes.