L’Agència Catalana de l’Aigua millora el sistema de sanejament de Martorell

650

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat aquesta setmana les obres de remodelació del sistema de sanejament de Martorell (Baix Llobregat). Es preveu l’execució de diverses actuacions per millorar funcionament de la depuradora i dotar-la d’una major garantia en l’acompliment dels paràmetres de qualitat legislats.

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, s’ha mostrat satisfet perquè “després de temps de demandes, es remodelaran les instal·lacions per incrementar la garantia de funcionament i l’acompliment dels paràmetres de qualitat”. L’actuació suposa una inversió de més de 2,4 milions d’euros i tindrà una durada estimada de 13 mesos.

Les obres inclouen majoritàriament actuacions dins el recinte de la depuradora actual, destacant-ne l’execució d’un segon decantador secundari, la renovació de la instal·lació elèctrica i la rehabilitació de l’obra civil”, ha explicat. També s’actuarà “en el sistema de col·lectors, millorant dues instal·lacions que corresponen al pretractament existent abans de l’encreuament del riu Anoia, i a l’estació de bombament situada a prop del riu”.

Aquest sistema de sanejament transporta i tracta les aigües residuals de les poblacions de Martorell i Sant Esteve Sesrovires.

Sanejament a Catalunya
El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou actuacions per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines. A data d’avui les 497 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de gairebé el 97% de la població catalana.