L’any s’estrena amb un mes de tradicions. La Cavalcada de Reis i els Tres Tombs omplen d’activitats els primers caps de setmana. Les festes de Sant Antoni celebraran la típica passada i benedicció dels animals, com també el concert vermut o el ball de sardanes. A més a més, la Biblioteca de Martorell acollirà la presentació dels llibres La cuina sostenible. Idees, trucs i receptes per no llençar res de la cuinera Ada Parellada i de Follem? de l’escriptora Bel Olid.

Reportatge sobre la feina prèvia del Patronat a la Cavalcada de Reis, que aquest any s’ha retransmès per TV3.

L’Agenda de Gener ha volgut posar el focus en les més de 50 persones que treballen durant mesos per enllestir els preparatius de la Cavalcada de Reis de Martorell. Totes elles són voluntàries que poden arribar a dedicar 12 hores diàries a mesura que s’apropa el 5 de gener. La gran majoria repeteix any rere any, “la il·lusió dels nens” és el motiu de la seva perseverança.

Asseguren que hi ha feina per a tothom que ho vulgui i que la clau està en el fet que “cadascú fa el que realment li agrada”. Jordi Canals és el clàssic venedor de butlletes de la panera, té 84 anys i en fa 45 que col·labora. No té cap intenció de deixar d’implicar-se al Patronat, de fet, assegura que “la feina de voluntariat és la més agraïda que hi ha. Aquí som una colla de gent voluntària que estima la Cavalcada.

L’Agenda de gener en paper la podeu trobar als comerços i equipaments públics de Martorell o bé us la podeu descarregar clicant aquí.