L’Agrupació Excursionista de Martorell torna diumenge a l’activitat senderista i refà el calendari de sortides

737

L’Agrupació Excursionista de Martorell torna a programar sortides de senderisme i altres activitats un cop engegada la nova fase de represa, que permet la mobilitat i la pràctica esportiva arreu del territori. De moment, ja ha concretat dues sortides d’iniciació, la primera de les quals tindrà lloc aquest diumenge. El darrer cap de setmana de juliol se’n farà una de cap de setmana al Pirineu lleidatà, amb places disponibles.

A causa de la crisi sanitària, l’AEM havia anul·lat totes les sortides –tant d’iniciació, com de senderisme i de muntanya- des de març i fins a l’estiu. Ara, tres mesos després, torna amb dues propostes bàsiques i de nivell assequible per als seus socis federats, i no descarta que, en dependència de com s’avanci en el nou període i la pandèmia, se’n facin de noves, que s’informaran puntualment al seu web.

Aquest diumenge, 28 de juny, es farà una sortida d’iniciació per als seus socis que transcorre pel Prepirineu català des del poble de Gisclareny (el Berguedà). “És una ruta circular que passarà per Sant Miquel de Turbians i la Roca Tiraval abans de retornar”, apunta la coordinadora d’Iniciació de l’entitat, Encarna Montroig. Un itinerari que l’AEM recupera, ja que estava previst a principis d’abril.

Encarna Montroig, coordinadora d'Iniciació AEM

Iniciació també ha programat una sortida de dos dies. “El 25 i 26 de juliol anirem a SuperEspot per fer una caminada de cert desnivell i envergadura, però no massa dificultat”, comenta Montroig. Es pujarà des d’Espot “a l’estany de Sant Maurici, i d’aquí se seguirà per un camí que voreja l’estany i que ascendeix cap al refugi d’Agulles, per dinar allà”. Després, es tornarà cap a Sant Maurici i Espot, des d’on els excursionistes retornaran amb els cotxes particulars –com sempre, organitzats i distribuïts prèviament des del club- cap a Martorell.

Encarna Montroig, coordinadora d'Iniciació AEM

Aquesta sortida estava prevista pel primer cap de setmana de juliol, però “degut al fet que els refugis estaven totalment col·lapsats en aquestes dates”, s’ha reprogramat a finals de mes i s’ha fet reserva de places d’allotjament. El club informa que encara hi ha places disponibles, i que les persones interessades han de contactar al correu electrònic excursionista.martorell@gmail.com. Com sempre, per participar-hi cal disposar de la llicència federativa FEEC 2020 en vigor. Si no es disposa encara, es pot tramitar en aquesta pàgina.

Encarna Montroig, coordinadora Iniciació AEM

L’AEM també preveu pels dies 11 i 12 de juliol un curs tècnic d’arestes, amb una primera jornada a Martorell i una segona de pràctica al territori. En els propers dies, concretarà horaris, llocs, preus i forma d’inscripció per als interessats. Aquests, mentrestant, poden escriure al mail de l’entitat per a fer una prereserva i rebre més informació.