L’Ajuntament actuarà a la via pública de Can Carreras, el Pla i Verge del Carme des d’octubre

398

L’equip de govern municipal encetarà aquest setembre el seu segon curs polític impulsant projectes de reforma de la via pública a tres barris de Martorell. L’alcalde Xavier Fonollosa exposa que, des d’aquesta tardor, les obres a la via pública començaran a desplegar-se als barris de Can Carreras, El Pla i Verge del Carme. De manera paral·lela, s’executaran un seguit d’obres a La Vila per finalitzar les intervencions incloses dins la Llei de Barris.

L’alcalde explica que l’objectiu principal de les actuacions a la via pública és el d’assolir “un poble cinc estrelles en aquesta matèria, complint el compromís que tant CDC com ERC havíem desplegat en els nostres respectius programes electorals d’actuar a tots els racons de Martorell i de donar prioritat als espais que més ho necessiten”. Amb l’inici de curs, l’equip de govern començarà a desplegar actuacions “a tres barris que s’havien quedat una mica endarrerits en aquest sentit: els de Can Carreras, el Pla i Verge del Carme, perquè volem posar-los al dia”, destaca Fonollosa.

Can Carreras, en tres fases
A partir del mes d’octubre, les actuacions començaran a desplegar-se a Can Carreras. L’alcalde martorellenc destaca que “vam mantenir reunions amb l’Associació de Veïns per tal d’escoltar les seves necessitats, i algunes de les idees aportades s’han incorporat en els projectes a desenvolupar”.

Les obres es desplegaran en tres fases. En la primera d’elles s’actuarà a l’avinguda de Montserrat, a la que s’aplicarà una reconversió similar a la de l’antiga Nacional 2. El segon paquet d’obres comprendrà el carrer del Pedró, la plaça de l’Era del Pedró i el passeig de Catalunya, i la tercera i darrera fase s’executarà als carrers de Gomis, de Sant Joan i de Sant Lluís. “D’aquesta manera complirem el compromís de reformar tot el barri. Ho farem per parts per tal de no interferir en la mobilitat”, destaca l’alcalde.

El Pla, també des de l’octubre
Les obres de reurbanització, canvi de voreres i instal·lació d’arbrat al barri del Pla s’aplicaran a una desena de carrers. Fonollosa exposa que “canviarem totes les voreres de 10 carrers, posarem mobiliari urbà i sistema d’il·luminació nous i, en aquells carrers en els que per raons d’espai ens sigui possible, posarem arbrat urbà, ja que en aquest barri hi ha molts carrers que no en tenen”.

Verge del Carme i La Vila
Abans de començar a desplegar actuacions a la via pública al barri de la Verge del Carme, el consistori farà obres a La Vila. Aquesta tardor, apunta Fonollosa, es procedirà a “finalitzar el paquet d’obres que, dins la Llei de Barris, hem desenvolupat durant els darrers 8 anys a La Vila. Ho farem amb la reurbanització del carrer de Pere Puig i la rehabilitació i reforma de la plaça de les Germanes Maestre i del carrer Revall”. Fonollosa afegeix que el resultat final d’aquestes actuacions ha servit per reurbanitzar tots els carrers i places del barri antic de Martorell.