L’Ajuntament agraeix al martorellenc Óscar Osuna l’enviament de 10.000 mascaretes des de Shanghai

1040

L’alcalde Xavier Fonollosa, i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, han rebut aquest dilluns a la Sala de Plens els familiars d’Óscar Osuna. El martorellenc ha donat a l’Ajuntament 10.000 mascaretes quirúrgiques procedents de Shanghai, ciutat xinesa on resideix. A través de videoconferència, Fonollosa li ha agraït el gest solidari que ha tingut amb els seus convilatans per tal d’ajudar a frenar la propagació del coronavirus.

Óscar Osuna va néixer a l’Hospital de Martorell l’any 1981, va estudiar a l’Escola José Echegaray i, posteriorment, a l’Institut Pompeu Fabra. Va cursar la carrera d’Arquitectura i, per tal de buscar-se la vida i créixer professionalment, ara fa prop de nou anys va haver de marxar a Shanghai, on també han patit les conseqüències de la pandèmia, tot i que en menor grau que a d’altres poblacions xineses.

Des de la distància, Osuna va seguir com la COVID-19 colpejava Martorell, com la manca d’equips de protecció individual complicava la tasca diària dels professionals sanitaris i els exposava a un risc directe. Per aquest motiu, i gràcies a l’ajuda d’uns coneguts xinesos, a principis de maig va decidir donar cinc caixes amb 10.000 mascaretes higièniques per al seu poble. Els tràmits per fer-les arribar van començar al Consolat General d’Espanya a Shanghai i van seguir a través del Ministeri de Cooperació. Després de superar un farragós procés burocràtic, l’enviament va arribar a Martorell la setmana passada.

“És un gest molt lloable que marca molt la humanitat d’un martorellenc, que va veure que el brot ens arribava amb certa virulència i va decidir ajudar el poble que l’ha vist néixer i créixer. Tota la meva admiració i la de tots els veïns i veïnes”, ha expressat l’alcalde, qui espera que Osuna pugui tornar a Martorell aquest Nadal per agrair-li personalment.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A través de videotrucada, Osuna ha demanat “que la gent sigui molt conscient, ja que encara ens queda. Sembla que les coses vagin millor, però el virus hi és. No hi ha vacuna i tampoc no hi ha cura. Entenc que no podem abraçar els nostres familiars, però penseu que hi ha gent com jo que estem a milers de quilòmetres, que tampoc no els podem abraçar i que no podrem tornar si la situació no millora”.

Óscar Osuna

Mari Carmen García, mare d’Óscar Osuna, ha confessat que ho ha viscut “amb una emoció que no puc explicar. Sé que el meu fill és així, però no sabia fins a quin punt”. García ha valorat el treball que comporta fer un enviament d’aquestes característiques a títol particular. “M’emociona pensar que s’ha hagut d’anar tant lluny per desenvolupar-se professionalment i que hagi fet aquest gest tan gran”.

Mari Carmen García, mare Óscar Osuna

La seva germana, Mari Carmen Osuna, també ha reconegut que estan “molt feliços i orgullosos perquè ha estat una iniciativa seva, no ho ha fet a través de cap empresa. Les seves arrels són aquí i la seva intenció és tornar. Ha estat un compromís solidari i personal amb el seu poble que no ha estat fàcil de fer. Li ha sortit del cor tornar a Martorell tot el que el seu poble li ha donat”.

Mari Carmen Osuna, germana Óscar Osuna

Les mascaretes higièniques es repartiran a comerços, entrades i sortides del transport públic, al Mercat Municipal Les Bòbiles i als mercats no sedentaris de Buenos Aires i La Vila, per a aquells que no en tinguin o tinguin dificultats per adquirir-les.

215 afectats per coronavirus

Pel que fa a les dades, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 13 infectats per coronavirus, dels quals nou són personal sanitari i quatre són pacients ingressats amb positiu (tres dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha cinc persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 26 positius i 176 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 215 persones infectades de coronavirus de les quals 182 són de Martorell. Avui no hem de lamentar cap defunció a la nostra població, i s’han donat d’alta tres persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i al Sagrat Cor.