L’Ajuntament amplia el conveni amb el CEM per potenciar la conservació i divulgació del patrimoni

671
Signatura conveni CEM
Signatura conveni CEM

L’Ajuntament de Martorell i el Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) han renovat el conveni de col·laboració per potenciar la recerca, la documentació, la conservació i la difusió del patrimoni històric local. El nou conveni, amb una dotació econòmica de 40.000 euros, amplia la seva vigència i es desenvoluparà al llarg de quatre anys, cosa que permetrà una millor planificació i organització de la recerca i l’optimització dels recursos.

L’alcalde Xavier Fonollosa, ha assenyalat que la col·laboració entre l’Ajuntament i el CEM “permetrà disposar de recerca històrica i patrimonial de Martorell amb un gran rigor científic i multiplicarà les possibilitats de divulgació tant a nivell local, com fora del nostre poble”.

Per la seva part, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha destacat que el conveni farà possible “una prospecció i investigació en profunditat de tot el que tenim a Martorell, i qui millor per fer-ho que una entitat amb prou solidesa i coneixement del nostre patrimoni com és el CEM”.

Sergi Corral, regidor de Patrimoni

Rosario Navarro, presidenta del CEM, ha dit que “aquest conveni ens permet mirar al futur amb confiança, ja que comptar amb el suport d’una institució com l’Ajuntament de Martorell és vital per a nosaltres i ens ajuda a treballar amb més perspectiva”.

Rosario Navarro, presidenta del CEM

El Centre d’Estudis Martorellencs és una entitat científica i cultural sense ànim de lucre que té com a finalitat promoure el coneixement i la conservació del patrimoni històric, cultural i natural; fomentar-ne la investigació i la publicació d’estudis i treballs.

Gràcies al nou conveni, l’entitat podrà desenvolupar el Pla d’Actuació i Activitats 2018-2021 del CEM, que inclou el projecte de recerca als jaciments de Santa Margarida i de Sant Genís de Rocafort. També contempla el projecte per al desenvolupament del Sistema de Gestió de la Informació per a la Recerca (SGIR), conjuntament amb altres entitats i institucions.

El CEM es compromet a condicionar i documentar el fons moble de la Farmàcia Bujons, seu de l’entitat de titularitat municipal, a mantenir la base de dades bibliogràfica sobre Martorell i a realitzar la formació en conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat del País Basc, ha detallat el vicepresident del CEM, Alfred Mauri.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM

Projecte de recerca Cererols

Amb motiu dels 400 anys del naixement del músic martorellenc Joan Cererols, que es commemora aquest 2018, el CEM aprofundirà en el coneixement de la seva vida i obra, especialment en el context històric referit al Martorell del segle XVII. Digitalitzaran els fons documentals de l’Arxiu Parroquial de Santa Maria de Martorell, a l’Arxiu del Museu Municipal Vicenç Ros i les que s’identifiquin d’interès per a l’estudi a l’Arxiu del Palau-Requesens, dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Així mateix, elaboraran una monografia sobre el Martorell del segle XVII, que esdevindrà una col·lecció sobre la història del nostre poble, amb rigor científic però orientada al públic general.