L’Ajuntament aprova demanar que Martorell sigui inclòs a la zona 1 del sistema integrat de l’AMB

692

L’Ajuntament de Martorell en ple ha aprovat aquest dilluns una moció per demanar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que incloguin Martorell a la zona 1 del sistema tarifari integrat de la xarxa de transport metropolità. Una inclusió que permetria als martorellencs anar i venir de Barcelona i usar-hi metro, autobús, tramvia i trens amb una sola T-10.

Segons el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Martorell, Josep Casasayas, “si comptem dos viatges diaris, onze mesos a l’any, el que resulta de la diferència entre fer servir una T-10 d’una zona o una de tres és un estalvi d’uns 500 euros. Per aquest fet i perquè creiem que aquest estalvi incentivaria l’ús del transport públic en detriment del vehicle privat, presentem aquesta moció”.

Els sistema tarifari integrat actual permet utilitzar diferents mitjans de transport (com ara Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Rodalies de Catalunya, metro, tramvia, autobusos urbans, metropolitans i interurbans) amb un sol tiquet, així com fer transbordaments dins de la limitació temporal i espacial establerta.

La diferència de preus i l’estalvi que suposaria pels usuaris és evident. Una T-10 d’una zona costa 9,95 euros; i de tres zones, 26,75 euros. Pel que fa als bitllets senzills de Renfe, el preu d’una zona és de 2,15 euros; i de tres zones, 3,40 euros. Finalment, el bitllet senzill de FGC d’una zona costa 2,15 euros; i de tres zones, 4,00 euros.

L’equip de govern considera que aquesta inclusió “seria també important des d’un punt de vista sostenible, de lluita contra la contaminació mediambiental”, ja que integrar Martorell a la zona 1 estimularia la demanda de transport públic en detriment de l’ús del vehicle privat.

La pertinença a la zona 1 del sistema tarifari integrat és una demanda històrica dels 18 municipis (Martorell inclòs) que conformen la segona corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Que Martorell formés part d’aquesta zona 1 comportaria també un benefici clar per als set milions d’usuaris que anualment utilitzen el sistema tarifari integrat.