L’Ajuntament aprova el conveni per construir una nova residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

2358
Centre de dia Arc de Sant Martí
Centre de dia Arc de Sant Martí

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Martorell ha aprovat el conveni que ha de permetre iniciar la segona fase del projecte de la Fundació Arc de Sant Martí, que preveu la construcció d’una nova residència amb capacitat per a 48 persones amb discapacitat intel·lectual amb diferents intensitats de suport.

La gerent de l’Arc de Sant Martí, Rosa Cadenas, ha expressat que “era un compromís que l’Ajuntament de Martorell ja va fer públic el 2017, però aquest document ens permetrà començar les obres i tirar endavant aquesta infraestructura, que donarà una sortida molt interessant a les famílies i a les persones amb discapacitat del municipi”.

Rosa Cadenas, gerent Fundació Arc de Sant Martí

El complex d’habitatges i serveis “tindrà 2.000 metres quadrats, estarà distribuït en tres plantes i s’ubicarà en els terrenys annexes al Centre d’Atenció Diürna, amb qui treballarà de forma coordinada”, ha dit Cadenas. Està previst que les obres s’iniciïn durant el mes de març i estiguin enllestides a finals d’any.

Capdavanters en polítiques socials

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, ha explicat que “volem seguir sent un municipi capdavanter en polítiques socials i atenció a les persones” i per això “cal continuar fent un esforç constant d’inversió i ampliant serveis”. En aquest sentit, Fonollosa ha destacat que “tenim la necessitat i el compromís d’augmentar els recursos residencials per a donar resposta a la demanda existent, especialment en persones amb necessitat de suport extens i generalitzat”. I és que avui, moltes famílies han de buscar un ingrés lluny del seu entorn de residència per la manca de places.

A més, s’han detectat noves necessitats com l’acolliment d’usuaris per a respirs familiars o estades temporals. És per això que el projecte preveu la creació de 8 places de respir i 40 places residencials concertades. Fonollosa ha destacat que amb la nova residència es donarà resposta a les necessitats detectades, ampliaran la cartera de serveis amb una nova instal·lació per a les famílies de Martorell i es complirà amb el compromís de culminar el projecte.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Martorell disposa del Centre Especial de Treball Can Cases i d’un Centre d’Atenció Diürna de Can Serra, tots dos de titularitat municipal i, des de 2007, el Centre d’Atenció Diürna amb el projecte de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Arc de Sant Martí. Amb aquest nou equipament, es completen i milloren els serveis gràcies a la construcció d’un recurs residencial que donarà resposta a les necessitats de la població amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Amb l’aprovació i signatura del conveni, està previst que la nova residència entri en funcionament l’any 2019.