L’Ajuntament aprova les taxes corresponents al nou reglament de tinença d’animals de companyia

3010
Zona esbarjo gossos
Zona esbarjo gossos

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Martorell ha donat aquest dilluns llum verda a les taxes corresponents a la nova ordenança municipal de tinença, protecció i convivència d’animals, aprovada el passat mes de juny. PDeCAT, ERC, Movem Martorell, PP i Som Martorell han votat a favor, mentre que el PSC s’hi ha abstingut.

El nou reglament per la tinença d’animals de companyia obliga els propietaris a censar i identificar els animals genèticament a través d’una xapa que contindrà informació del seu ADN. L’Ajuntament en subvencionarà el cost, durant el primer any, a través dels veterinaris de Martorell.

D’aquesta manera, es podrà detectar ràpidament la identitat del propietari en cas de comportament incívic, com ara no recollir les deposicions a la via pública, o de no complir amb les obligacions de vigilància i seguretat, ha recordat el regidor d’Hisenda, Seguretat Ciutadana i Règim Interior, Josep Casasayas.

Josep Casasayas, regidor Hisenda, Seguretat Ciutadana i Règim Interior

En la sessió plenària d’aquest juliol s’ha establert que el preu per l’anàlisi de l’ADN per inscriure al cens municipal els gossos de persones residents a Martorell (no inclou l’extracció de mostres per part d’un veterinari col·legiat) i entrega de placa identificativa serà de 35 euros. L’anàlisi de l’ADN de les deposicions de gossos a la via pública no recollides per obertura d’expedient sancionador serà de 90 euros.

La taxa per la recollida d’un animal de la via pública, lliurament al centre de recollida d’animals abandonats o perduts i estada a aquest centre el primer dia s’estableix en 60 euros, durant el segon i tercer dia 6 euros més i a partir del quart dia 12 euros cada 24 hores.

El regidor del PSC, Raúl Rozalén, ha dit que el seu grup municipal està d’acord amb la nova ordenança municipal, així com amb les taxes aprovades, però s’abstenen perquè “no se’ns ha explicat el projecte, el pla d’inversió i de control”. Els socialistes insten l’equip de govern a avançar detalls de la campanya informativa sobre el reglament que es pensa dur a terme, a la qual cosa el regidor Casasayas ha respost que s’està acabant de perfilar.

Raúl Rozalén, regidor del PSC

José Simón, portaveu de Movem Martorell, ha agraït que l’ordenança inclogui la proposta del seu grup d’exemptar les persones amb gossos pigall i que l’equip de govern l’hagi ampliat a tots els gossos de servei. També ha demanat que, un cop en marxa l’ordenança, hi hagi un temps per poder valorar-la i, si s’escau, fer-ne modificacions.

José Simón, portaveu Movem Martorell

Tot i posicionar-se a favor del punt, el portaveu del PP, Vicente Casal, ha considerat que algunes taxes són elevades. El regidor Casasayas ha aclarit que el preu de les mateixes no supera en cap cas el cost del servei.

Vicente Casal, portaveu PP

Ple Municipal juliol 2018

Pròrroga del servei del CDIAP

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat sol·licitar al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat la pròrroga per a 2019 del conveni amb l’Ajuntament de Martorell per la prestació de serveis del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP).

La regidora de Joventut i Benestar Social, Cristina Dalmau, ha destacat el bon funcionament del centre, que” atén molt infants de Martorell i rodalies que pateixen algun tipus de trastorn de desenvolupament”, sigui de caràcter greu o més lleu, permanent o transitori, o que es detecta de manera precoç. Per això, “és important garantir la continuïtat del servei”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

El CDIAP martorellenc és un dels 86 que la Generalitat de Catalunya té desplegats pel territori, i un dels dos únics de gestió municipal no externalitzada. Està situat al número 3 del carrer de Josep Tarradellas i dona cobertura a tot el Baix Llobregat Nord. Hi arriben infants i les seves famílies a través dels centres sanitaris o d’ensenyament, gràcies a un treball en xarxa.

Al centre hi treballen 4 psicòlegs, 2 fisioterapeutes, 2 logopedes, 1 treballadora social, 1 metgessa neuropediatra i 1 administrativa. Atenen de manera totalment gratuïta infants de 0 a 6 anys. Els horaris d’atenció del centre són els dilluns, dimecres i divendres de 7.30 a 15.00h i els dimarts i dijous de 7.30 a 18.00h, i el telèfon de contacte és el 93 775 11 41.