L’Ajuntament cedeix un despatx a l’associació Tea Martorell (ASSOTEA)

861
Assotea

L’Associació Tea Martorell (ASSOTEA), que vetlla per informar i donar suport a les famílies de nens afectats en l’espectre autista o que pateixen la síndrome d’Asperger, compta amb un despatx a la Casa Mestres. Aquesta entitat va començar a caminar el passat mes de gener a partir de la iniciativa de diverses mares que van posar en comú la seva problemàtica. En la signatura de l’acord de cessió del local hi ha assistit la regidora d’Ensenyament, Salut i Benestar Social, Mercè Morera.

ASSOTEA vol aglutinar a Martorell i el Baix Llobregat Nord les famílies amb nens afectats d’autisme o de la síndrome d’Asperger. La Natalia López, presidenta de la nova entitat, va detectar que el seu fill tenia Asperger i va anar coneixent i aglutinant altres mares: “totes teníem la mateixa sensació de desempara i vam crear aquesta entitat per informar les famílies afectades i que no se sentin soles. Compartir la problemàtica és aprendre moltes coses dels altres”.

Després de mantenir contactes amb la regidoria de Benestar Social i Salut de l’Ajuntament, des d’ASSOTEA s’ha volgut agraïr el suport municipal per la cessió d’un despatx a la Casa Mestres, seu de l’Esplai d’Avis La Vila. Actualment, l’entitat disposa d’una pàgina de facebook i un correu electrònic: teamartorell@gmail.com.

Els dos trastorns als quals ateny ASSOTEA són l’autisme i la síndrome d’Asperger. El primer, més conegut i popularitzat, és un trastorn del desenvolupament cognoscitiu caracteritzat per la tendència a la soledat i la invariància de l’individu, que provoca en ell una escassa interacció social i problemes de comunicació amb els demés i manca d’empatia, i que sovint es manifesta des de la infantesa.