Kit escolar Ajuntament de Martorell
Kit escolar Ajuntament de Martorell

L’Ajuntament de Martorell ha començat aquest dilluns a distribuir material escolar bàsic als nens i nenes perquè tinguin les eines necessàries per seguir l’activitat educativa durant el confinament. La Regidoria d’Ensenyament reparteix aquests kits a un total de 527 alumnes d’infantil i primària en situació de vulnerabilitat.

Els equips docents de les escoles d’infantil i primària van traslladar a l’Ajuntament la preocupació, no només per la bretxa digital entre alumnes, sinó també perquè algunes famílies no disposaven a casa de material escolar bàsic per desenvolupar activitats didàctiques. Per aquest motiu, la Regidoria d’Ensenyament va sol·licitar als centres educatius una diagnosi de les llars que podien patir aquesta situació per tal de fer-los arribar amb urgència material escolar.

Les oficines d’atenció a l’usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) convoquen les famílies perquè passin a recollir el material amb data i hora programada, i seguint les condicions que garanteixin el compliment de les normes sanitàries d’higiene i distanciament social.

Els kits escolars s’han organitzat i empaquetat al servei de manipulats del Centre Especial de Treball Can Cases. Contenen un llapis, un bolígraf blau, un de vermell, una goma d’esborrar, una llibreta, un regle, unes tisores, dos marcadors fluorescents, una caixa amb 12 retoladors i una altra amb 12 plastidecors.

Les bosses s’acompanyen d’una carta de l’alcalde Xavier Fonollosa, on agraeix als menuts l’esforç que estan fent per ajudar a prevenir el contagi de coronavirus i els engresca a aprofitar el temps a casa per ajudar la família, jugar, fer exercici, estudiar i aprendre.

Aquest dilluns han començat a rebre el material els alumnes de les escoles Juan Ramón Jiménez, Lola Anglada i José Echegaray. Demà dimarts es repartiran entre els estudiants de l’escola Vicente Aleixandre i Mercè Rodoreda, i en els propers dies als d’Els Convents i el Col·legi La Mercè.

La Generalitat distribueix dispositius amb connectivitat a Internet

Per altra banda, el Departament d’Educació de la Generalitat ha iniciat la primera fase del procés de repartiment de dispositius amb connectivitat a aquells alumnes que no en tenen, per tal que puguin seguir el curs telemàticament des de casa durant al tercer trimestre. A Martorell, es distribuiran 118 dispositius amb línies de connexió usb, en funció de les necessitats.

El pla s’adreça als col·lectius d’alumnes més vulnerables, i que d’altra manera no podrien assegurar la continuïtat en les tasques d’aprenentatge o bé per manca de dispositius electrònics o bé per no disposar de connectivitat a Internet.

Es prioritza l’alumnat de 6è de primària, 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on s’atorga títol acreditatiu a l’alumne, en els tres darrers casos.

El número inicial de dispositius s’ampliarà els propers dies amb les aportacions d’ajuntaments, consells comarcals i entitats que estan posant en marxa iniciatives en el mateix sentit. Aquesta és per tant, una primera onada d’enviaments i, a partir de les dades resultants d’aquestes iniciatives del món local i d’entitats, la Generalitat es plantejarà la necessitat d’una segona onada.

Els paquets amb dades o amb els dispositius electrònics són un préstec pel període de confinament, i s’hauran de retornar al centre escolar el primer dia de retorn a les classes. Pel que fa a les dades, cada línia de connectivitat disposarà d’una capacitat de 40 GB.