L’Ajuntament contracta 12 persones en atur en una nova acció del pla d’ocupació ‘Treball als Barris 2017’

1188
Pla d'ocupació Treball als barris 2017
Pla d'ocupació Treball als barris 2017

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, acaba de posar en marxa un nou pla d’ocupació municipal de millora de l’espai públic. S’emmarca dins del projecte ‘Treball als Barris 2017’ i donarà feina durant 6 mesos a 12 persones de Martorell en situació d’atur no perceptores de prestació contributiva. El programa l’impulsa i el finança el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el gestiona l’Ajuntament.

Els usuaris del nou pla d’ocupació han començat a treballar aquesta setmana. Ahir dilluns van realitzar la formació professional obligatòria en prevenció de riscos laborals impartit a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. Durant 6 mesos, fins el 24 de desembre, realitzaran actuacions de millora de l’espai públic i neteja d’espais oberts i edificis del barri de la Vila, i de millora de l’espai públic: urbanització de carrers, passatges i places al barri de la Vila.

Pla d'ocupació Treball als barris 2017
Pla d’ocupació Treball als barris 2017

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, explica que “els llocs de treball que s’han cobert són 3 ajudants/es de brigada, 3 oficials/es de paleta, 1 oficial/a de pintor/a i 1 ajudant/a de pintor/a i 4 jardiners/as-netejadors/res”. Els 12 contractants prestaran els seus serveis durant sis mesos, amb una jornada laboral de 37,5 hores setmanals de dilluns a divendres.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

El projecte ‘Treball als Barris’ és un dispositiu de suport de programes experimentals i de foment de la igualtat d’oportunitats per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció. Està integrat per diferents programes gestionats per l’Ajuntament de Martorell a través del Departament de Promoció Econòmica, que van destinats a contribuir al desenvolupament econòmic i a l’ocupació al barri de La Vila de Martorell.

Amat destaca que des del Molí Fariner “intentem captar tots els programes possibles, i aquest creiem que és molt important perquè afecta a persones que estan sense feina i en una edat sensible a l’hora de trobar-ne”. El regidor reconeix que “té una durada de sis mesos, però poden servir de molt: de nou contacte amb el món laboral, de nova experiència i d’ajuda a la formació. Des del Molí els fem acompanyament i ajut”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

L’objectiu d’aquest pla d’ocupació és que les persones contractades puguin adquirir i/o millorar determinades competències de cara a la seva inserció laboral, mitjançant la realització d’obres o serveis d’interès general i social programats en el marc del projecte de revitalització del barri de La Vila de Martorell.