L’Ajuntament contracta 27 persones en situació d’atur a través de diferents plans d’ocupació

795
Molí Empresa
Molí Empresa

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, ha aconseguit ajuts econòmics per contractar 27 persones en el marc de diversos plans d’ocupació. Aquests són el ‘Programa complementari de millora de l’ocupació local 2019-2020’ de la Diputació de Barcelona i els programes de ‘Treball i Formació’ del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Una desena de persones han estat contractades a través de l’ajut econòmic concedit per la Diputació de Barcelona en el marc del ‘Programa complementari de foment de l’ocupació local 2019-2020’. Aquest programa té com a finalitat promoure l’ocupació de les persones a l’atur o en situació de risc d’exclusió social.

Els llocs de treball que s’han cobert a través d’aquest pla d’ocupació són: vuit auxiliars administratius a jornada complerta durant sis mesos; un auxiliar administratiu a jornada complerta durant 12 mesos, i un agent cívic a jornada complerta durant 12 mesos.

Les altres 17 persones en situació d’atur han estat contractades a través dels plans d’ocupació emmarcats en diferents línies del programa ‘Treball i Formació’ del SOC i el Fons Social Europeu. S’hi han contractat 10 ajudants de la Brigada Municipal a jornada complerta durant sis mesos i un durant 12 mesos; tres auxiliars administratius a jornada complerta durant sis mesos; dos agents cívics a jornada complerta durant 12 mesos; un ajudant de neteja a jornada complerta durant 12 mesos.

El programa ‘Treball i Formació’ combina un contracte laboral i formació professionalitzadora (formació ocupacional vinculada a un certificat de professionalitat) que s’haurà de realitzar dins el període contractual i permetrà millorar la seva formació.

Paral·lelament, els 27 participants dels diferents plans d’ocupació iniciats han realitzat la formació obligatòria en matèria de riscos laborals a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica.